ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν θα πιστεύετε πόσο νερό χρειάστηκε για να σβήσει ένα Tesla!

Δεν θα πιστεύετε πόσο νερό χρειάστηκε για να σβήσει ένα Tesla!

Κάθε φορά που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες συνήθως αποτελεί μία καλή είδηση για «πρωτοσέλιδα». Ειδικότερα όταν πρόκειται για κάποιο μοντέλο της Tesla.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή τη φορά όμως το εικονιζόμενο Model S -πιο εύστοχα ότι έχει από μείνει από αυτό- δεν πήρε φωτιά στα καλά του καθουμένου την ώρα που ήταν σταθμευμένο σε κάποιο δρόμο ή σε κάποιο γκαράζ, ή την ώρα που φόρτιζε. Το περιστατικό καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν η πυροσβεστική της Πενσυλβάνια κλήθηκε για να σβήσει ένα φλεγόμενο Tesla, το οποίο είχε ξεφύγει της πορείας του και βγήκε εκτός οδοστρώματος.

Σύμφωνα με μαρτυρία του ενός από τους επιβαίνοντες ακούστηκε ένα ήχος από το κάτω μέρος του Model S σα να βρήκε σε κάποιο βράχο. Στη συνέχεια άρχισε να βγαίνει καπνός από το αυτοκίνητο και άμεσα οι τρεις επιβαίνοντες με τον σκύλο τους εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο δίχως να τραυματιστούν και λίγο πριν αυτό παραδοθεί στις φλόγες.

Όπως μπορείτε να δείτε δεν έμεινε σχεδόν τίποτα από το Model S και από τα λίγα που δεν έλιωσαν ήταν οι ζάντες. Όσο για τα αίτια της φωτιάς το πιο πιθανό είναι να υπήρξε βραχυκύκλωμα ή ακόμη χειρότερα να τσαλακώθηκε το περίβλημα της μπαταρίας και οι ηλεκτρολύτες να προκάλεσαν την ανάφλεξη.

Και όταν πάρει φωτιά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ειδικότερα η μπαταρία του, πολύ δύσκολα μπορεί να σβήσει. Μάλιστα, απαιτείται η μεταφορά του σε ειδικά κοντέινερ με λουτρό όπου το αυτοκίνητο μένει για μέρες εκεί μέσα.

Πάντως, η πυροσβεστική της Πενσυλβάνια ανακοίνωσε πως χρειάστηκε πάνω από 15.000 λίτρα νερού για την πρώτη φάση και στη συνέχεια πάνω από 45.000 λίτρα. Απλά σκεφτείτε πως ένα περιστατικό με ένα κανονικό αυτοκίνητο δεν απαιτεί πάνω από 2.000 λίτρα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube