ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε ότι πουλήθηκε αυτό το λεωφορείο Mercedes;

Πόσο λέτε ότι πουλήθηκε αυτό το λεωφορείο Mercedes;

H Mercedes είναι γνωστή και για τα βαρέως τύπου οχήματα που κατασκευάζει, από τα μεγάλα φορτηγά έως τα λεωφορεία.

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ βλέπετε ένα από τα πιο κλασικά λεωφορεία της δεκαετίας του ‘60. Το συγκεκριμένο είναι Mercedes O321H και έχει κατασκευαστεί μία δεκαετία νωρίτερα στην πόλη Mannheim της Γερμανίας.

Ανάμεσα στις πολλές υπηρεσίες μετακίνησης που είχε προσφέρει ήταν για τις ανάγκες μίας ελβετικής ομάδας χόκεϊ, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε τροχόσπιτο. Σε κάμπερ δηλαδή όπως τα ονομάζουν οι Γερμανοί ή αλλιώς τα σωστά οχήματα για τις τέλειες διακοπές με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Στη συνέχεια το λεωφορείο πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και σύμφωνα με τα αρχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας πωλήσεων «Bring a Trailer» την τελευταία δεκαετία κυκλοφορούσε στην Μασαχουσέτη και στο Μίσιγκαν.

Όπως μπορείτε να δείτε βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στα ανεξάρτητα καθίσματά του μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες. Περίπου στο κέντρο του έχει δημιουργηθεί ένα μικρό σαλονάκι, δίπλα στο κουζινάκι, ενώ υπάρχουν αναδιπλούμενοι καναπέδες που μετατρέπονται σε κρεβάτια.

Την κίνηση έχει ένας αναπαλαιωμένος εξακύλινδρος σε σειρά turbo-diesel 5.700 κυβικών που μεταφέρει την ισχύ του μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου στους πίσω τροχούς. Στην σχετική αγγελία ο ιδιοκτήτης ανέφερε πως το μοτέρ έχανε λάδια. Παρά ταύτα, υπήρξε κάποιος που αναγνώρισε την συλλεκτική αξία του συγκεκριμένου λεωφορείου και πλήρωσε 75.321 δολάρια για να το κάνει δικό του.