ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτό το αυτοκινητάκι

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτό το αυτοκινητάκι

Υπάρχει λόγος που αυτό το ρετρό αυτοκινητάκι κοστίζει όσο περίπου μία ολοκαίνουργια Ferrari. Πραγματικών διαστάσεων.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν σας αρέσουν τα ακριβά κοσμήματα και ρολόγια ίσως να γνωρίζετε την Tiffany & Co. Μία αμερικανική εταιρεία που διατηρεί ένα υπερπολυτελές κοσμηματοπωλείο στη Νέα Υόρκη προσφέροντας πολλά και διάφορα αξεσουάρ σε τιμής που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Όπως για παράδειγμα το αυτοκινητάκι των φωτογραφιών που βλέπετε και που αποτελεί μέρος της ειδικής σειράς Time for Speed Collection.

Στην ουσία είναι ένα επιτραπέζιο ρολόι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά της δεκαετίας του 1950. Ο σκελετός είναι από αλουμίνιο και αρκετά μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι, όπως και οι τροχοί που χρησιμεύουν ως «ποδαράκια». Το μήκος φτάνει τα 39 εκατοστά και το συνολικό βάρος φτάνει τα 4,6 κιλά.

Η ώρα φαίνεται στο πλάι, με τον ένα κύλινδρο να δείχνει τις ώρες και τον άλλο τα λεπτά με περιοδικότητα ενός πεντάλεπτου. Όσο για το νούμερο 5 αυτό αντιστοιχεί στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Τέλος, να πούμε πως η Tiffany & Co έχει κατασκευάσει δύο τέτοια αυτοκινητάκια/ ρολόγια. Το φτηνότερο κοστίζει 40.000 δολάρια και το ακριβότερο που έχει και διαμαντάκια φτάνει τις 215.000 δολάρια.