ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Renault Captur ετοιμάζεται για ανανέωση ουσίας

Το Renault Captur ετοιμάζεται για ανανέωση ουσίας

Πλησιάζοντας στο μέσο του κύκλου της πορείας του το Captur θα περάσει προς τα τέλη του έτους από ένα ουσιαστικό facelift με πολλές αναβαθμίσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

To Captur είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην κατηγορία των B-SUV. Και για να συνεχίσει να είναι θα πρέπει να αναβαθμιστεί εφ’ όλης της ύλης, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως πιθανότατα θα υπάρξει και μια επιμηκυμένη (long) έκδοσή του που θα καλύπτει το κενό μέχρι το Austral. Και αυτό επειδή το Arkana θεωρείται μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το σίγουρο είναι πως το Captur, το οποίο παρουσιάστηκε το 2019, θα ανανεωθεί προς τα τέλη του έτους και θα έχει μικρές αλλαγές στην μάσκα ώστε να εναρμονίζεται με το Austral αλλά και με το ηλεκτρικό Megane E-Tech.

Στο εσωτερικό η μεγάλη οθόνη αφής των 9,3 ιντσών μαζί με το ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,2 ιντσών θα είναι στάνταρ και στις εισαγωγικές εκδόσεις εξοπλισμού ενώ το σύστημα πολυμέσων θα αναβαθμιστεί με νέα γραφικά.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων, ενδεχομένως να καταργηθούν οι εκδόσεις diesel. Έτσι, στην βάση θα βρίσκεται ο turbo βενζίνης των 1.000 κυβικών, τόσο στην «κανονική» εκδοχή του, όσο και στην υγραερίου (LPG).

Τέλος, να πούμε πως γαλλικά περιοδικά αναφέρουν πως θα εισαχθούν στην γκάμα τόσο η ήπια υβριδική 12βολτη έκδοση των 1.300 κυβικών όσο και η 48βολτη των 1.200 κυβικών. Και οι δύο παρουσιάστηκαν στο Austral, το οποίο το περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες.