ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Toyota Land Cruiser αντέχει στην κακομεταχείριση

Αυτό το Toyota Land Cruiser αντέχει στην κακομεταχείριση

Για όσους έχουν ορκισμένους εχθρούς και απεχθάνονται τα πολυτελή SUV και λιμουζίνες υπάρχουν αυτοκίνητα και σαν αυτό των φωτογραφιών μας.   

Του Γιάννη Σκουφή

Οι συστάσεις για το Land Cruiser και τις εκτός δρόμου δυνατότητές του προφανώς και περιττεύουν. Το συγκεκριμένο είναι ένα της σειράς 70 που το πήρε η καναδική Inkas και του πρόσθεσε ότι χρειάζεται ώστε να αντέχει σε επιθέσεις από πυροβόλα όπλα και σε ταυτόχρονη ρίψη δύο χειροβομβίδων.

Κανονικά η Inkas μας έχει συνηθίσει στις αναβαθμίσεις και στις θωρακίσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν κυρίως να περνούν απαρατήρητοι και που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την πολυτέλεια και τις ανέσεις.

Έτσι, η εταιρεία από το Καναδά ανέλαβε να υλοποιήσει την παραγγελία ενός πελάτη που είχε στην κατοχή του ένα Land Cruiser του 1984.

Αναβάθμισε το αμάξωμα ώστε να ανταποκρίνεται στη θωράκιση επιπέδου BR6 και να διασφαλίζεται η προστασία από σφαίρες. Επίσης, έχει ενισχυθεί και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου για να αντέχει, όπως προαναφέραμε, στην ταυτόχρονη έκρηξη δύο χειροβομβίδων.

Για την περίπτωση που το Land Cruiser κινηθεί πέρα από την άσφαλτο έχει ενισχυθεί η ανάρτησή του, ενώ υπάρχουν πολλά προστατευτικά στοιχεία προκειμένου το αυτοκίνητο να ξεπεράσει ότι εμπόδιο βρει στο διάβα του.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ενισχυμένοι μεντεσέδες στις πόρτες ώστε αυτές να μην μπορούν να ανοίξουν με λοστούς κ.α. στην περίπτωση ακινητοποίησης. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελεί ο ηλεκτρικός «εργάτης».