ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Γερμανικό προβάδισμα για τελικό

Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Γερμανικό προβάδισμα για τελικό
EPA/Friedemann Vogel, ΑΜΠΕ

Champions League: Ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου πήρε η Ντόρτμουντ μετά τη νίκη της 1-0 στο πρώτο ημιτελικό επί της Παρί Σεν Ζερμέν στην Βεστφαλία.

Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και με «χρυσό σκόρερ» τον Νίκλας Φούλκρουγκ, τη στιγμή που οι Παριζιάνοι απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το διπλό δοκάρι των Εμπαπέ και Χακίμι στην ίδια φάση. Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της Τρίτης του Πάσχα (07/05) στις 22:00 στο «Parc des Princes» της Γαλλίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γερμανοί πήραν… ώθηση από την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στο «Signal Iduna Park» και ήταν οι πρώτοι που απείλησαν.

Ήταν το 16ο λεπτό, όταν ο Μπραντ έκανε την κάθετη στον Σάμπιτσερ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Ντοναρούμα, αλλά ο πορτιέρο της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ.

Στα επόμενα λεπτά οι Γάλλοι ισορρόπησαν και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κόμπελ, όμως, η Μπορούσια άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σλότερμπεργκ έκανε τη μακρινή μπαλιά, ο Φούλκρουγκ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με όμορφο σουτ, νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0.

Μάλιστα, η Μπορούσια θα μπορούσε να είχε φτάσει πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν στο 44’ ο Σάμπιτσερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντοναρούμα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάατσεν ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μαρκίνιος.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να αντιδράσει και απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 51’ σε μία φάση με δύο δοκάρια. Αρχικά, ο Εμπαπέ έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Κόμπελ και στην εξέλιξη, ο Χακίμι σημάδεψε το δεξί δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι Γάλλοι είχαν μία ακόμα ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα του Μαρκίνιος ο Φαμπιάν Ρουίθ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντινή απόσταση, αλλά στο 60’ η Ντόρτμουντ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία. Ο Σάντσο έκανε την πάσα από τα πλάγια, ο Φούλκρουγκ έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά, η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και την ισοφάριση, αλλά στο 80’ το πλασέ του Ντεμπελέ από το σημείο του πέναλτι πέρασε άουτ και στο 87’ η κεφαλιά του Ρουίθ δεν βρήκε στόχο.

TA HIGHLIGHTS