ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έχετε δει μεγαλύτερη φτερούγα;

Έχετε δει μεγαλύτερη φτερούγα;

Η αγωνιστική εκδοχή της Alpine A110 δεν έχει αυτή τη τεράστια αεροτομή για λόγους επίδειξης, αλλά πολύ απλά επειδή την έχει απόλυτη ανάγκη.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ανάβαση του Pikes Peak είναι μία από τις πιο διάσημες και τις πιο απαιτητικές που υπάρχουν στον κόσμο.

Βρίσκεται στο Κολοράντο, έχει μήκος περίπου 19,2 χιλιομέτρων και ξεκινά από ένα υψόμετρο 2.800 μέτρων. Ονομάζεται και ως «Ο αγώνας έως τα σύννεφα» αφού φθάνει υψομετρικά έως τα πάνω κάτω 4.300 μέτρα μετά από ούτε λίγο ούτε πολύ 156 στροφές.

Για φέτος η Alpine σε συνεργασία με την Signatech ανακοίνωσαν την πρώτη τους συμμετοχή στη διάσημη ανάβαση και στην κατηγορία Time Attack 1, που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

Προς το παρόν η γαλλική εταιρεία έχει δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που βλέπετε και που μας δείχνουν την A110 Piles Peak που οπτικά θυμίζει και κάτι από Le Mans.

Σε σχέση με την A110 R είναι ελαφρύτερη κατά 132 κιλά, ενώ από το εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο ξεχωρίζει η πίσω φτερούγα η οποία εξασφαλίζει το απαιτούμενο κάθετο φορτίο προκειμένου ο πίσω άξονας να έχει την απαιτούμενη πρόσφυση.

Το αγωνιστικό της Alpine θα οδηγήσει ο Raphael Astier, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο FIA R-GT 2022 με την A110 Rally. Ο Astier έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση ήδη τέσσερις φορές και ήδη δοκιμάζει την αγωνιστική Alpine για τις τελικές ρυθμίσεις στις γαλλικές Άλπεις.