ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Citroen Ami έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Αυτό το Citroen Ami έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Αν θα μπορούσε να μιλήσει το γαλλικό αυτοκινητάκι θα είχε πολλά να πει δίπλα στο βρετανικό υπέρ-αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκινά από έναν κάτοχο μίας Aston Martin DBS Superleggera που την είχε παραγγείλει σε μαύρο ματ χρώμα με πολλές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό της.

Και επειδή θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο από τις… γκρίνιες, αποφάσισε να κάνει στο 16χρονο γιο του δώρο ένα Citroen Ami, το οποίο μπορεί να οδηγεί μέχρι να ενηλικιωθεί και να παίρνει την Aston Martin του μπαμπά του.

Μάλιστα, ο μπαμπάς για να δείξει πόσο καλός είναι πήρε το Ami και το έδωσε στην Castagna Milano για να τον παρηγορήσει μιας και αυτός οδηγεί ένα supercar με έναν V12 των 725 ίππων σε αντίθεση με το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι των 8 ίππων.

Η ιταλική καροσερία ανέλαβε να αλλάξει ότι έπρεπε προκειμένου το γαλλικό microcar να μοιάζει όσο γίνεται με την Aston Martin. Και όπως μπορείτε να δείτε βάφτηκε στο ίδιο ματ χρώμα με το διάκοσμο να έχει πολύ αλκαντάρα προκειμένου να κρύψει τα φτηνά πλαστικά.

Πάντως, ακόμα και η ιταλική εταιρία δεν είχε τη δυνατότητα να τοποθετήσει σύστημα κλιματισμού στο Ami με αποτέλεσμα ο 16χρονος να ταλαιπωρείται όσο πιάνουν οι ζέστες. Τα καλά νέα είναι πως θα πρέπει να κάνει υπομονή για ένα ακόμη καλοκαίρι αφού μετά θα μπορεί να βγάλει κανονικό δίπλωμα και να οδηγεί την Aston του μπαμπά του.