ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι μια Ferrari από Lego;

Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι μια Ferrari από Lego;

Μεγάλη όσο μία πραγματική Monza SP1, είναι η απάντηση για ένα μοναδικό έκθεμα που μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες της Legoland, στην Δανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lego είναι μία τεράστια βιομηχανία που έχει προτάσεις σχεδόν για όλα τα μοντέλα και για διάφορες κλίμακες. Υπάρχουν όμως φορές που ακόμη και η ίδια εταιρεία ξεπερνά κάθε όριο με μόνο περιορισμό τις πραγματικές διαστάσεις.

Πάρτε για παράδειγμα το μοντέλο που βλέπετε στην οθόνη σας και το μέγεθος του οποίου είναι σε πραγματική κλίμακα 1:1, όπως μια πραγματική Ferrari Monza SP1.

Όλο το αμάξωμα της είναι κατασκευασμένο από 383.610 «τουβλάκια» της Lego και το μόνο στοιχείο που δεν προέρχεται από την δανέζικη εταιρία είναι οι τροχοί και τα ελαστικά. Έτσι έχει μήκος 4,65 μέτρων, βάρος στα 1.340 κιλών και χρειάστηκαν 339 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Η ιδέα προέκυψε από μια πρόκληση στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού με την ονομασία «Ferrari Build and Race» που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μοντέλου της ιταλικής φίρμας.

Μάλιστα, υπάρχει και μία επιπλέον επιλογή, της κατασκευής μιας Ferrari όπως ακριβώς την φαντάζεται κανείς και στη συνέχεια η εταιρία αναλαμβάνει να την ψηφιοποιήσει για οδήγηση στην πίστα του Φιοράνο.

Οι πραγματικές SP1 και SP2 κατασκευάστηκαν σε μόλις 499 μονάδων. Σχεδιαστικά αποτίνουν φόρο τιμής στα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 1960, ενώ κάτω από το καπό τους υπάρχει ένας V12 με 6.500 κυβικά και 810 ίππους.