ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα BMW σειράς 5 «παίζει» μέχρι και videogames

Η νέα BMW σειράς 5 «παίζει» μέχρι και videogames

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η νέα γενιά της «πεντάρας» εγκαινιάζοντας και μερικές νέες δυνατότητες και υπηρεσίες.

Του Γιάννη Σκουφή

Η νέα σειρά 5 της BMW παραμένει ένα από τα καλύτερα σεντάν στον κόσμο και η γκάμα της περιλαμβάνει και την πλήρως ηλεκτρική i5. Ανάμεσα στις πολλές τεχνολογίες που ενσωματώνει το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η δυνατότητα να μετατραπεί το smartphone σε ένα χειριστήριο βιντεοπαιχνιδιών.

Το ταμπλό της νέας σειράς 5 έχει μία σύγχρονη διάταξη με δύο μεγάλες οθόνες, μια για τον οδηγό ως πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών και μία αφής στο κέντρο του ταμπλό με διαγώνιο 14,9 ιντσών για το νέο σύστημα πολυμέσων iDrive 8.5.

Το οποίο επιτρέπει νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας και μία από αυτές που υποστηρίζεται ασύρματα είναι η λειτουργία gaming.

Για την περίσταση η BMW συνεργάστηκε με την AirConsole, μια πλατφόρμα παιχνιδιών που εξελίχθηκε από τη νεοσύστατη εταιρεία N-Dream που έχει έδρα στη Ζυρίχη. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει την αναπαραγωγή βασικών παιχνιδιών τύπου arcade (όπως είναι τα Go Kart Go, Golazo, Music Guess και Overcooked) στην οθόνη του συστήματος infotainment.

Σύμφωνα με την BMW το μόνο που χρειάζεται είναι η σύνδεση του smartphone σκανάροντας έναν κωδικό QR. Στη συνέχεια, το smartphone λειτουργεί ως χειριστήριο παιχνιδιών και η γερμανική εταιρεία αναφέρει λέει ότι όλοι οι επιβάτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια. Αρκεί το αυτοκίνητο να είναι ακινητοποιημένο.