ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Eccentrica Diablo των 19 μονάδων και των 1,3 εκατομμυρίων

H Eccentrica Diablo των 19 μονάδων και των 1,3 εκατομμυρίων

Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά restomods που έχουμε δει τελευταία και πηγή έμπνευσής της αποτελεί ο εορτασμός των 60 ετών της Lamborghini.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Emanuel Colombini, μεγιστάνας στον χώρο των επίπλων και πιστός ερασιτέχνης οδηγός Super Trofeo Lamborghini, θέλει να γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης της Lamborghini εκσυγχρονίζοντας 19 Diablo για διακεκριμένους πελάτες.

Ο Colombini έχει ιδρύσει την Eccentrica, η οποία σχεδιάζει να ανακατασκευάσει όλες αυτές τις Diablo, ώστε να ανταποκρίνoνται στις προσδοκίες των κατόχων τους -νυν και μελλοντικούς.

Έτσι λοιπόν η Eccentrica Diablo έχει πολλά στοιχεία από την αγωνιστική GTR, ενώ χρησιμοποιούνται πανάκριβα υλικά, όπως ανθρακονήματα και 3D εκτυπωμένο τιτάνιο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ακαμψία και μικρότερο βάρος.

Η καμπίνα είναι επενδυμένη με αλκαντάρα και ότι πιο ακριβό υπάρχει και το ταμπλό συνδυάζει το ρετρό με το σύγχρονο στοιχείο και έχει μίνιμαλ ψηφιακές ενδείξεις. Η κολόνα του τιμονιού είναι κατασκευασμένη από κάρμπον, όπως και στην Diablo GTR, ενώ το ηχοσύστημα είναι της Marantz.

Ο αρχικός V12 των 5,7 λίτρων παραμένει αλλά βελτιωμένος με νέες βαλβίδες και εκκεντροφόρους ώστε να αποδίδει 550 ίππους και 600 Nm, ενώ μια εξάτμιση από κράμα αλουμινίου της Capristo βελτιώνει τον ήχο.

Αν και υπάρχει αύξηση μόλις 58 ίππων από την εργοστασιακή εκδοχή του V12 η Eccentrica λέει πως χάρη στην εξαιρετική αναλογία ισχύος-βάρους, η Diablo της μπορεί να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και να φτάσει τα 335 χλμ./ώρα.

Χάρη στα 6πίστονα Brembo και τα Pirelli P Zero Trofeo R η απόσταση ακινητοποίησης για τα 100-0 χλμ./ώρα δεν ξεπερνά τα 34 μέτρα.

Χάρη στις παραλλαγές που υπάρχουν στο χρώμα, την ταπετσαρία, τα υφάσματα και τα υλικά, η Eccentrica λέει ότι καμία από τις Diablo που θα κατασκευάσει δεν θα μοιάζει με την άλλη.

Η κατασκευή της κάθε Eccentrica θα διαρκέσει από 16 έως 18 μήνες με τιμή στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Μιλάνο και θα μεταφερθεί στο Goodwood Festival of Speed για μία δεύτερη δημόσια εμφάνιση.