ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το ηλεκτρικό πατίνι έχει κάτι από Formula 1

Αυτό το ηλεκτρικό πατίνι έχει κάτι από Formula 1

Το πρωτοποριακό e-scooter M της βρετανικής Bo σχεδιάστηκε με χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία των πρώην μηχανικών της Williams F1 και ενός σχεδιαστή της JLR.

 

Το πρωταρχικό όραμα πίσω από τη δημιουργία της Bo είναι να συνδυάσει την κορυφαία τεχνολογία, την ενισχυμένη ασφάλεια και πολλά άλλα ώστε να κάνει την διαφορά σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός Monocurve συγχωνεύει τη βάση και τα κάθετα τμήματα σε ένα μοναδικό, σφυρήλατο σασί από αλουμίνιο για υψηλή αντοχή. Μάλιστα, επιτρέπει στους αναβάτες να προσαρτούν τσάντες έως και 10 κιλά.

Ο σχεδιασμός του e-scooter (όπως ονομάζονται τα πατίνια γενικότερα) προέκυψε από εκτεταμένη έρευνα της Bo και κατέληξε πως πολλοί χρήστες δεν επιθυμούν την αναδίπλωση επειδή μακροπρόθεσμα ο μηχανισμός τους φθείρεται.

Επιπρόσθετα, το πατίνι της Bo διαθέτει το σύστημα Safetsteer που είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο και χρησιμοποιεί ελατήρια στρέψης για την επαναφορά του τιμονιού μετά τη στροφή, προσφέροντας μια σταθερή οδήγηση. Η λειτουργία Airdeck ενισχύει την άνεση για τον αναβάτη απορροφώντας τους κραδασμούς στο ρόλο μίας ανάρτησης.

Στο πλαίσιο κρύβονται πρόσθετες μπαταρίες επιτρέποντας αυτονομία 50 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα 35 χλμ./ώρα. Το σκούτερ χρησιμοποιεί ένα πίσω φρένο με δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας και ένα παραδοσιακό μπροστινό φρένο με ταμπούρα. Ζυγίζει 22 κιλά και μπορεί να μεταφέρει έως και 100 κιλά.

Στην Αγγλία η τιμή του διαμορφώνεται κάπου στις 2.700 ευρώ. Σίγουρα δεν το λες φτηνό, αλλά θα έχεις να λες πως το πατίνι σου έχει γονίδια από Φόρμουλα 1.