ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία εντυπωσιακή σπέσιαλ Mustang σε όλο της το μεγαλείο

Μία εντυπωσιακή σπέσιαλ Mustang σε όλο της το μεγαλείο

Η έκθεση SEMA είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην αμερικανική αγορά και εκεί φιγουράρουν πολλά μοναδικά αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από αυτά παρουσίασε η εταιρεία Ringbrothers, η οποία αφιέρωσε πάνω από 4.000 ώρες για να ανακατασκευάσει τη Mustang Convertible του 1965 των φωτογραφιών μας και να της δώσει το χαϊδευτικό «Uncaged».

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 Coyote με 5.000 κυβικά που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Ford Performance και αποδίδει 460 ίππους και 570 Nm. Ο κινητήρας έχει ένα πολύ όμορφο κάλυμμα και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford που μεταφέρει τη δύναμη στον πίσω άξονα.

Κάτω από το αμάξωμα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις, όπως για παράδειγμα στην εμπρός ανάρτηση και την ανεξάρτητη πίσω. Επιπλέον, διαθέτει ελατήρια Penske Racing, κρεμαγέρα της Woodward και φρένα Baer με δίσκους 14 ιντσών και εξάπιστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω. Για την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσφυση οι 18άρες ζάντες συνδυάζονται με λάστιχα Continental ενώ τα καπάκια των τροχών είναι τα πρωτότυπα.

Το εσωτερικό έχει επιμεληθεί η Seam Smith Designs και ανάμεσα στις πολλές αλλαγές περιλαμβάνονται τα νέα όργανα από την Dakota Digital και ένα νέο τιμόνι. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή, με τα κεντητά σήματα της Mustang στα καθίσματα και σε διαφορά άλλα σημεία. Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που τιμά την ιστορία του διάσημου αμερικανικού pony car.