ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ferrari SF90 XX Stradale είναι η πιο γρήγορη στο Fiorano

Η Ferrari SF90 XX Stradale είναι η πιο γρήγορη στο Fiorano

Η ιταλική μάρκα γιορτάζει ένα νέο ορόσημο με την SF90 XX Stradale να αναδεικνύεται επίσημα ως η πιο γρήγορη Ferrari στην πίστα του Fiorano.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για την πασίγνωστη πίστα δοκιμών της Ferrari που βρίσκεται κοντά στο Maranello. Εκεί κάθε μοντέλο της ιταλικής εταιρείας δοκιμάζεται εξοντωτικά και μέχρι πρότινος το ρεκόρ γύρου το είχε η LaFerrari.

Ένα ρεκόρ που κατάφερε να ξεπεράσει η SF90 XX Stradale των 1.030 ίππων σημειώνοντας ένα χρόνο 1:17,3 λεπτών για το γύρο.

Αναμφίβολα, είναι μία εκπληκτική επίδοση αν σκεφτεί κανείς ότι ξεπερνά το γυρολόγιο της LaFerrari κατά 2,4 δεύτερα, της Enzo κατά 7,6, της F50 κατά 9,7, της F40 κατά 12,3 και της 288 GTO κατά 18,7 δευτερόλεπτα.

Παρόλο που η σύγκριση ενός μοντέλου που κατασκευάστηκε το 2023 έναντι άλλων που έχουν κάποιες δεκαετίες στην πλάτη τους ακούγεται κάπως, δεν παύει να αποτελεί απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας της Ferrari για το ιδανικό.

Τέλος, να πούμε ότι το ρεκόρ πέτυχε πριν από περίπου ένα μήνα, συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια του media event της SF90 XX Stradale, ο Raffaele de Simone, υπεύθυνος δοκιμών της Ferrari.

Το Fiorano είναι μια σχετικά μικρή πίστα, με μήκος 2,99 χιλιόμετρα και μόλις 12 στροφές, καθιστώντας τη βελτίωση του χρόνου των γύρων μια πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία.