ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Volvo P1800 Cyan GT είναι ένα υπέροχο restomod με 414 ίππους

To Volvo P1800 Cyan GT είναι ένα υπέροχο restomod με 414 ίππους

Η Cyan Racing αποκάλυψε πρόσφατα την τελευταία εκδοχή του Volvo P1800 Cyan, μια ειδική έκδοση του σουηδικού σπορ κουπέ.

Του Γιάννη Σκουφή

Το συγκεκριμένο restomod (μοντέλο περασμένων δεκαετιών που έχει προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα) αποτελεί την GT εκδοχή του P1800, δίνοντας έμφαση στην άνεση και τις επιδόσεις, σε σύγκριση με το βασικό μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν από μερικά χρόνια.

Το αμάξωμα έχει ένα πολύ όμορφο πράσινο μεταλλικό χρώμα, χρωμιωμένη μάσκα και χρωμιωμένες λεπτομέρειες στον εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς, τους εξωτερικούς καθρέφτες, τις χειρολαβές, τα πλαίσια των παραθύρων κ.α. Το όλο πακέτο συμπληρώνουν οι χρυσαφένιες ζάντες σε συνδυασμό με τις δαγκάνες των φρένων που έχουν χάλκινο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό η έκδοση GT σφύζει από το ποιοτικό δέρμα και το ύφασμα στο χρώμα της άμμου. Το τριάκτινο τιμόνι Momo Prototipo προσθέτει μια σπορτίφ πινελιά, ενώ ένας κλωβός τιτανίου ενδεδυμένος με δέρμα ενισχύει την ασφάλεια και την αισθητική.

Η Cyan Racing έχει επίσης αναβαθμίσει τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 2.000 κυβικών που για την περίσταση αποδίδει 414 ίππους και βασίζεται σε αυτόν του αγωνιστικού S60 TC1. Μάλιστα οι αγοραστές έχουν την ευελιξία να επιλέξουν το επιθυμητό επίπεδο ισχύος, ξεκινώντας από τους 350 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις διατηρούν την κίνηση στους πίσω τροχούς και συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων προσφέροντας το μάξιμουμ της οδηγικής απόλαυσης. Επίσης, έχουν γίνει οι κατάλληλες βελτιώσεις τόσο στην ανάρτηση του GT όσο και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, όπως τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης.