ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται η Jaguar του βασιλιά Κάρολου

Πωλείται η Jaguar του βασιλιά Κάρολου

Μια μοναδική Jaguar I-Pace του 2018 με βασιλικό παρελθόν πρόκειται να δημοπρατηθεί και να πετύχει πολύ υψηλότερη τιμή από ότι κοστίζει μια συνηθισμένη.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Jaguar των φωτογραφιών μας ανήκε στον σημερινό βασιλιά Κάρολο -κατά την εποχή που ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας- και πίσω της υπάρχει μία αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία που δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην επερχόμενη δημοπρασία.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι γνωστός για την περιβαλλοντική του συνείδηση και ήταν από τις πρώτες διασημότητες που επέλεξαν ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Εννοείται πως μεγάλο ρόλο έπαιξε και η πατριωτική του συνείδηση μιας και μιλάμε για ένα βρετανικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον οίκο που έχει αναλάβει την δημοπρασία η I-Pace αρχικά παραδόθηκε σε χρώμα γκρι. Ωστόσο, ο Κάρολος επέλεξε να βαφεί εκ νέου στο αγαπημένο του Loire Blue, καθιστώντας την συγκεκριμένη I-Pace τη μόνη με αυτήν την ιδιαίτερη απόχρωση.

Το ηλεκτρικό SUV ανήκε στο βασιλικό στόλο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, διανύοντας περίπου 5.000 χιλιόμετρα υπό την ιδιοκτησία του μονάρχη. Ο Κάρολος, που κατά καιρούς βρίσκεται και ο ίδιος πίσω από το τιμόνι, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνάντησης είχε χαρακτηρίσει την I-Pace ως ένα «αθόρυβο αλλά εκρηκτικό» αυτοκίνητο.

Μετά το πέρας της βασιλικής της αποστολής η I-Pace πέρασε στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέσω της Jaguar North Oxford, καταλήγοντας τελικά στα χέρια της Karen French από το Bampton. Μάλιστα, η Βρετανίδα αγνοούσε τις βασιλικές καταβολές του αυτοκινήτου και έμαθε την ιστορία του μετά την αγορά.

Μετά από περίπου 53.000 χλμ., αποφάσισε να το πουλήσει σε δημοπρασία που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου και πιθανότατα να πετύχει μια τιμή πολύ κοντά σε αυτή που πωλείται μια καινούργια I-Pace. Ποιος ξέρει, ίσως και παραπάνω, αφού υπάρχουν πολλοί συλλέκτες που θα ήθελαν ένα αυτοκίνητο που έχει περάσει από την βασιλική οικογένεια.