ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς δημιουργήθηκε το νησάκι της Volvo;

Πώς δημιουργήθηκε το νησάκι της Volvo;

Στην καρδιά της Οτάβα του Ιλινόις βρίσκεται ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο που εξιτάρει τη φαντασία ντόπιων και τουριστών.

Του Γιάννη Σκουφή

Ανάμεσα στα ήρεμα νερά μιας γαλήνιας λίμνης στέκεται μια μοναχική φιγούρα, ένα τετράθυρο Volvo με έτος κατασκευής το 2001. Αυτό το μοναδικό θέαμα έχει συγκεντρώσει τόση προσοχή που έχει ονομαστεί άτυπα ως το Volvo Island ή σε ελεύθερη απόδοση το νησί της Volvo.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και το Google Street View που σαρώνει και αποτυπώνει σχεδόν τα πάντα, απαθανάτισε το Volvo στα στιγμιότυπα που τράβηξες το 2015.

Εδώ και εννέα χρόνια, αυτό το ασημένιο S80 παραμένει στο μικροσκοπικό νησί, περίπου 135 χιλιόμετρα μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους του Σικάγο.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ιδιόρρυθμο εγχείρημα του ιδιοκτήτη του νησιού, Scott Mann, έχει εξελιχθεί σε έναν τοπικό θρύλο: Ο Mann, ιδιοκτήτης δύο συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων στην περιοχή, είχε την ιδέα να τρέξει ένα άτυπο κουίζ το 2012 βάζοντας ένα δημόσιο ερώτημα: πως κατέληξε εκεί το Volvo;

Η απάντηση είναι απλή: Το S80 ήταν σταθμευμένο στην άκρη ενός διαδρόμου που εξυπηρετούσε ένα παλιό ορυχείο. Κάποια στιγμή όμως η περιοχή πλημμύρισε μόνιμα και ο Mann προτίμησε να αφήσει εκεί το παλιό Volvo παρά να το απομακρύνει. Είναι και αυτός ένας τρόπος διαφήμισης…