ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στον αέρα ο τίτλος του Φέτελ

Στον αέρα ο τίτλος του Φέτελ

Αμφίβολος θεωρείται ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος του Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από τα βίντεο του αγώνα.

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull φέρεται να έχει προσπεράσει τον Ζαν-Ερίκ Βερνιέ υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, κάτι που απαγορεύεται.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, τότε ο Φέτελ θα δεχθεί ποινή 20 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες, γεγονός που τον ρίχνει αυτομάτως στην όγδοη θέση του αγώνα και χαρίζει το πρωτάθλημα στον Φερνάντο Αλόνσο, με μόλις έναν βαθμό διαφορά.

Η Ferrari εξετάζει με προσοχή το βίντεο από την κάμερα στο μονοθέσιο του Γερμανού πιλότου και αναμένεται να καθορίσει τη στάση της. Βρετανικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι ο Φερνάντο Αλόνσο πιέζει τη Scuderia να καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η FIA έχει διορία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να ερευνήσει τυχόν γεγονότα που μπορεί να έχουν επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να ασχοληθεί με το ζήτημα ανεξαρτήτως αν η Ferrari προβεί σε επίσημη καταγγελία ή όχι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο ούτε από την Red Bull, αλλά ούτε και τη FIA.

«Δεν μπορώ να κάνω θαύματα. Κάνω θαύματα εντός των κανονισμών», δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο αφήνοντας αιχμές.