ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo V60 Plug-in Hybrid στη Γενεύη

Volvo V60 Plug-in Hybrid στη Γενεύη
Στην 81η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε λιγότερο από ένα μήνα, η Volvo θα αποκαλύψει ένα πρωτότυπο V60 Plug-in Hybrid...

Πρόκειται για μία υβριδική έκδοση του V60 που εμφανίζει εντυπωσιακές εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρμ./χλμ. και κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,9 λίτρων/100 χλμ. Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα που κινεί τους τροχούς του μπροστινού άξονα και έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το V60 Plug-in Hybrid, που είναι σχεδόν έτοιμο για τη γραμμή παραγωγής, αποτελεί την πρώτη εμφάνιση υβριδικού με αυτή τη μορφή τεχνολογίας.


To υβριδικό V60 θα μπορεί να τροφοδοτηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα του οικιακού δικτύου, μέσω κοινής πρίζας. Αναμένεται να περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2012 και θα έχει τη «σφραγίδα» της συνεργασίας της Volvo με τη Σουηδική εταιρεία - πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, Vattenfall.
Το Volvo V60 Plug-in Hybrid συγκεντρώνει τα προτερήματα τριών κατηγοριών αυτοκινήτων σε ένα πολύ ελκυστικό sport wagon. Θα προσφέρει στον οδηγό του τη δυνατότητα να κινείται σε αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιομέτρων, αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Κινητήρας D5 και «Ηλεκτρική Τετρακίνηση».

Στους εμπρός τροχούς του Volvo V60 Plug-in Hybrid, φτάνει η ροπή των 440 Nm του 5κύλινδρου turbodiesel κινητήρα D5, με ισχύ 215 ίππων και χωρητικότητα 2.4 λίτρων. Στον πίσω άξονα εδράζεται το σύστημα ERAD (Electric Rear Axle Drive), ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 70 ίππων που τροφοδοτείται από μια συστοιχία συσσωρευτών 12kWh (ιόντων Λιθίου). Η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.
Το Volvo V60 Plug-in Hybrid θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην 81η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, την 1η Μαρτίου του 2011.