ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Chevrolet Trax βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στο Euro NCAP

Το νέο Chevrolet Trax βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στο Euro NCAP

Το νέο μικρό SUV της Chevrolet, το Trax, βαθμολογήθηκε με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP. Το Chevrolet Trax είναι το έβδομο μοντέλο της Chevrolet που αποσπά την κορυφαία βαθμολογία από τον Euro NCAP, ύστερα από το Aveo, το Volt, το Cruze, το Orlando, το Malibu και το Captiva

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Trax αξιολογήθηκε με τα νέα, αυστηρότερα πρωτόκολλα του Euro NCAP 2013, και αποδείχθηκε ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

"Η τολμηρή και στιβαρή εξωτερική σχεδίαση του Trax υποδηλώνει με την πρώτη ματιά ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για την αγορά SUV. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τα πέντε αστέρια του NCAP, που επιβεβαιώνουν αυτό που προσδοκούν οι πελάτες μας από το Trax", δήλωσε η Susan Docherty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet και της Cadillac στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα του Euro NCAP έδειξαν ότι στην κατηγορία ασφαλείας ενηλίκων επιβατών, το Trax σημείωσε την εξαιρετική βαθμολογία 94%. Μεταξύ άλλων, το Trax σημείωσε τη μέγιστη βαθμολογία στη δοκιμή πλευρικής ασφάλειας, παρέχοντας στους επιβάτες εξαιρετική προστασία σε όλο τους το σώμα. Το Trax απέσπασε επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στο τεστ μετωπικής σύγκρουσης, αλλά και στην προστασία του αυχένα σε ενδεχόμενη σύγκρουση από πίσω, χάρη στα ρυθμιζόμενα καθίσματα και προσκέφαλα.

Στην κατηγορία ασφαλείας των παιδιών, το Trax πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα στη δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης και στην εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος.
Αναφορικά με την ασφάλεια πεζών, το, Euro NCAP κατέληξε ότι ο προφυλακτήρας του Trax παρέχει άριστη προστασία στους πεζούς σε όλους τους τομείς και κατέκτησε τη μέγιστη βαθμολογία.

Στην κατηγορία ενεργητικής ασφάλειας, ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας του Trax - Electronic Stability Control, Speed Limitation Assistance – πληροί τις απαιτήσεις του Euro NCAP. Η Chevrolet όμως πήγε την οδηγική ασφάλεια ένα βήμα παραπέρα με την εισαγωγή του Siri Eyes Free. Μέσω του MyLink -ασύρματη τεχνολογία διαθέσιμη στο Trax - οι οδηγοί με συμβατό smartphone μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από εργασίες, χωρίς να χρειάζεται να αποσπάσουν την προσοχή τους από το δρόμο και να αφήσουν το τιμόνι από τα χέρια τους.

Το Chevrolet Trax φθάνει στη χώρα μας στα τέλη Ιουνίου. Προσφέρει στους αγοραστές τα οφέλη ενός στιβαρού SUV, συνδυάζοντάς τα με τις δυναμικές επιδόσεις, την οικονομική κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων ενός κόμπακτ αυτοκινήτου.