ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VOLVO V40 ΜΕ 320 ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HEICO

VOLVO V40 ΜΕ 320 ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HEICO

H Heico Sportiv ξεκίνησε ως dealer της Volvo πριν από 24 χρόνια για να εξελιχθεί λίγο αργότερα σε επίσημο διασκευαστή των μοντέλων της σουηδικής εταιρείας τόσο στους αγώνες όσο και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το νέο project της Heico Sportiv αφορά το Volvo V40 T5 και ειδικότερα την έκδοση Cross Country όπου με τις κατάλληλες επεμβάσεις δημιούργησε ένα μοναδικό hot hatchback.

Με την αλλαγή του υπερσυμπιεστή, του συστήματος εισαγωγής και εξαγωγής και του intercooler ο γνώριμος 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων απέκτησε άλλη... αναπνοή-εκπνοή, με την απόδοση να έχει ανέβει στους 320 ίππους (από 254 της νορμάλ έκδοσης) και την ροπή να έχει φθάσει στα 510 Nm (από 360 Nm). Επιπρόσθετα και με το πάτημα ενός κομβίου πάνω στο τιμόνι ή απόδοση του κινητήρα μπορεί να φθάσει μέχρι και τους 350 ίππους προσφέροντας στο διασκευασμένο V40 επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6’’ και τελική στα 265 χλμ./ώρα.

Πέραν της αναβάθμισης των επιδόσεων του 5κύλινδρου κινητήρα έγιναν αλλαγές στην ανάρτηση (πιο σφικτή και με μικρότερες διαδρομές) με το αμάξωμα να χαμηλώνει κατά 30 χιλ. Τα ελαστικά ανέβηκαν στις 19 ίντσες (235/35) ενώ και το σύστημα πέδησης απέκτησε μεγαλύτερα δισκόφρενα (370 χιλ.) με εξαπίστονες δαγκάνες.

Τέλος, περιορισμένες παρεμβάσεις έγιναν εξωτερικά με αεροδυναμικά βοηθήματα που δεν κραυγάζουν πάνω στο φινετσάτο αμάξωμα του V40 αλλά και στο εσωτερικό όπου τοποθετήθηκαν σπορ καθίσματα Recaro.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr