ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο της χρονιάς το RENAULT CLIO

Αυτοκίνητο της χρονιάς το RENAULT CLIO

Ως το «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2014» για την Ελλάδα ψηφίστηκε το Renault Clio σε τελετή που έλαβε χώρα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, την περασμένη Πέμπτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου και ο Υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μεταξύ εκπροσώπων από τις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων και δημοσιογράφων – μελών – του θεσμού.

Το Renault Clio ανεδήχθη «Αυτοκίνητο του 2014» μεταξύ δέκα μοντέλων που προκρίθηκαν στην τελική φάση του θεσμού: Πρόκειται για τα: Chevrolet Trax, Fiat 500L, Ford B-Max, Kia cee'd, Mercedes CLA, Mitsubishi Space Star, Opel Adam, Renault Clio, Skoda Octavia και Toyota Auris.

Το Renault Clio συγκέντρωσε 116 βαθμούς, κερδίζοντας στο νήμα το Skoda Octavia, στην μάχη των ψήφων.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 20 δημοσιογράφοι που δοκιμάζουν αυτοκίνητα στην Ελλάδα, οι οποίοι τίμησαν με ειδικά βραβεία τον πρώην βουλευτή και δημοσιογράφο Άρη Σταθάκη, για τη συνολική προσφορά του στον τομέα της οδικής ασφάλειας καθώς και τον επιχειρηματία Γιάννη Κοντέλλη, ως εκπρόσωπο της οικογένειας που δημιούργησε την μακροβιότερη εν λειτουργία, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τιμήθηκαν για το έργο τους στην Οδική Ασφάλεια, οι προτοβάθμιες εκπαιδευτικοί, Κατερίνα Θεοδοσέλη από τη Ρόδο και Δώρα Γκουτζιαμάνη από τις Σέρρες, στην εκπαίδευση Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι, η οδική ασφάλεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο 6μηνο του 2014.

Το βραβείο στον νικητή του θεσμού απένειμε ο Υφυπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του την προσπάθεια που γίνεται για διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου και στα αυτοκίνητα. Επίσης ανέφερε, ότι μετά τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη εκπονηθεί πρόγραμμα δημιουργίας και άλλων 14 σταθμών, εντός του 2014.

Εκ μέρους της TEOREN MOTORS, το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Ιακωβίδης, ο οποίος συνέδεσε την σημαντική αυτή διάκριση, με το πρόσφατο επενδυτικό εγχείρημα του ομίλου επιχειρήσεων Θεοχαράκη.

Υποστηριχτής της εκδήλωσης «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2014» ήταν η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ). Επίσημοι χορηγοί ήταν, το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Athens, τα λιπαντικά ENEOS και τα ελαστικά Cooper. Την διοργάνωση διεκπεραίωσε η εταιρεία PromoAuto.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr