ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SUBARU LEVORG: Το νέο LEGACY με 1.600 κυβικά και 170 άλογα

SUBARU LEVORG: Το νέο LEGACY με 1.600 κυβικά και 170 άλογα

Το Levorg, το καινούργιο πρωτότυπο της Subaru που παρουσιάστηκε επίσημα στο Τόκιο ως στέισον, θα είναι από την ερχόμενη άνοιξη η διάδοχη κατάσταση του Legacy, παρόλο που από πλευράς διαστάσεων (μήκος 4,69) είναι ένα νούμερο πιο μικρό.

Αυτό βέβαια στην πράξη μικρό ρόλο θα παίξει, ενδεχόμενα θα λειτουργήσει και θετικά ως προς την ευελιξία του, από τη στιγμή που το μεταξόνιο των 2,65 μέτρων θα εξασφαλίζει ικανοποιητικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Κατά τα άλλα υπάρχει η συμμετρική τετρακίνηση, το σήμα κατατεθέν της μάρκας μαζί με τους κινητήρες boxer, που εδώ είναι καινούργιοι. Στη βάση ένας 1.600 turbo με άμεσο ψεκασμό 170 άλογα και 250 Nm, στην κορυφή η δίλιτρη εκδοχή του που χρησιμοποιείται και στο WRX και εδώ φτάνει τα 300 άλογα και τα 450 Nm.

Αισθητικά το Levorg διαθέτει μια νέα, αρκετά χαρακτηριστική χρωμιωμένη μάσκα –αυτή προβαλλόταν στις φωτογραφίες τύπου teaser που είχαν προηγηθεί της παρουσίασής του- καθώς και την εισαγωγή αέρα στο καπό, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η γραμμή της οροφής. Στον εξοπλισμό του ως μοντέλο παραγωγής θα περιλαμβάνεται και η νέα γενιά του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας Eye Sight, η λειτουργία του οποίου βασίζεται σε κάμερες και αναγνωρίζει τόσο αντικείμενα όσο και άτομα.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr