ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανέωση για Ssangyong Korando

Ανανέωση για Ssangyong  Korando

Στο όνομαSsangyongαναγνωρίζεις τηνπαλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας. Με γκάμα κυρίως μοντέλων τύπου SUV, η Ssangyongπαρουσίασε πρόσφατα το ανανεωμένο Korando.

Εξωτερικά είναι εμφανείς οι αλλαγές στο μπροστινό και πίσω μέρος. Φώτα, μάσκα και προφυλακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί. Μαζί θα βρείτε και τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών (με τις 18 ίντσες να προσφέρονται στον προαιρετικό εξοπλισμό). Τρία νέα χρώματα (κόκινο-μπλε-ασημί) έχουν προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα παλέτα του μαύρου, λευκού και γκρι.

Διαφοροποιημένη και η εικόνα στην καμπίνα με νέες ταπετσαρίες, μαλακές επιφάνειες στο ταμπλό καιανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Προστέθηκαν επίσης και διάφορα καλούδια εξοπλισμού όπως θύρα USB, βάση κινητού τηλεφώνου και μεγαλύτερες ποτηροθήκες – μαζί με ειδική θήκη εναπόθεσης γυαλιών ηλίου.

Οι χώροι παραμένουν λειτουργικοί και άνετοι με το πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 486 λίτρα και να φθάνει έως τα 1.312 λίτρα.

Η διάθεση του ανανεωμένου Korando έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποιες αγορές της Ε.Ε. σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (SE, SE4, ELX4 και ELX4 Auto) με την βασική να εφοδιάζεται με τον γνώριμο κινητήρα diesel 2,0 λίτρων (έκδοση e-XDi200) με τετράγωνες διαστάσεις που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5. Πρόκειται για ένα μοτέρ με ισχύ 149 ίππων και ευρύ απόθεμα ροπής.

Από την άλλη υπάρχει και η κορυφαία έκδοση με το ίδιο μοτέρ που αποδίδει 175 ίππους (μέγιστη ροπή 360 Nm) και «συνεργάζεται» μόνο με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Δομικά έχουν γίνει αλλαγές στις βάσεις του κινητήρα αλλά και στην ηχομόνωση της καμπίνας με αποτέλεσμα τηνμείωση του θορύβου και των κραδασμών. Η ανάρτηση παραμένει με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων, πίσω.

Οι περισσότερες εκδόσεις φέρουν σύστημα τετρακίνησης (με δυνατότητα επιλογής κλειδώματος) και μόνο η βασική έκδοση προσφέρεται με κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτή είναι και η έκδοση που κοστίζει στο εξωτερικό, 19.000 ευρώ, ως τιμή εκκίνησης για ένα μοντέλο που σχοινοβατεί μεταξύ των παραδοσιακών SUV και των μοντέρνων Crossover της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr