ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο SUBARU LEGACY: Η «παρεξηγημένη BMW» των Αμερικανών

Νέο SUBARU LEGACY: Η «παρεξηγημένη BMW» των Αμερικανών

Η Subaru τολμά να αναβαθμίσει το Legacy – ένα πολύ καλό οικογενειακό αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας – με στόχο να το κάνει καλύτερο.

Τολμά να προτάξει τεχνολογίες και πακέτα εξοπλισμού στο νέο Legacy εφάμιλλα με εκείνα που προσφέρει η Audi, η Mercedes και η BMW, στα αντίστοιχα μοντέλα τους. Τολμά ακόμα να σχεδιάζει και να εξελίσσει κινητήρες Boxer, με 4 ή 6 κυλίνδρους και αξιοπρόσκετες επιδόσεις. Τέλος, τολμά και έχει ένα από τα καλύτερα μηχανικά συστήματα τετρακίνησης «Symmetrical AWD», που εσχάτως και επικουρικά, το έχει ενισχύσει με σύγχρονα ηλεκτρονικά για ακόμα πιο επαρκή ασφάλεια, σε συνθήκες οριακής οδήγησης.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, φαίνεται πως φέρει στις βαλίτσες του το νέο Subaru Legacy. Παρότι το πάτωμα προέρχεται από το σημερινό Legacy, οι χώροι για τους επιβάτες έχουν διευρυνθεί. Η Subaru διατείνεται πως το σαλόνι του νέου Legacy είναι από τα ευρύχωρα στην κατηγορία του!

Στο νέο Legacy, οι σχεδιαστές ισχυρίζονται πως έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική, την ηχομόνωση αλλά και το απόβαρο του αυτοκινήτου, ενώ οι μηχανικοί περηφανεύονται δικαίως, πως έχουν εξελίξει τον κορυφαίο κινητήρα Boxer των 3,6 λίτρων με έξι κύλινδρους. Είναι ο κινητήρας που εφοδιάζει την top έκδοση Legacy, με την διακριτική ονομασία 3.6R Limited.

Ο μεγάλος Boxer-6 κινητήρας των 3,6 λίτρων παράγει 256 ίππους, έχει ισχυρά αποθέματα ροπής και τον ακολουθεί η φήμη της «χαμηλής κατανάλωσης». Επίσης υπάρχει και ο νέος Boxer-4 στα 2,5 λίτρων με τους 173 ίππους, που έκανε πρεμιέρα στο Legacy του 2013. Στην περίπτωση του νέου Legacy ο μικρός Boxer έρχεται με διευρυμένη ισχύ 175 ίππων.

Το αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT έρχεται στάνταρντ με τον μεγάλο Boxer και κατ' επιλογήν, με τον μικρό.

Μετά από αυτά, χάνει την ουσία της οποιαδήποτε αναφορά στον super πλούσιο εξοπλισμό που ενσωματώνει η αναβαθμισμένη μεσαία μπερλίνα της Subaru.

Νομίζω πως οι Γερμανοί κατασκευαστές premium οικογενειακών θα βρούνε τον μπελά τους, με την άφιξη του νέου Legacy, στην αγορά της Β. Αμερικής.

Φώτης Ραΐσης
πηγή: carzine.gr