ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο INFINITI Q70 σε μακριά έκδοση και υβριδική

Νέο INFINITI Q70 σε μακριά έκδοση και υβριδική

Η ναυαρχίδα της γκάμας Infiniti άλλαξε εικόνα, μεγάλωσε και απέκτησε νέα συστήματα εξοπλισμού.

Το Infiniti Q70 στην πρόσφατη εκδοχή του είναι ένα μεγάλο sedan με σπορ τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και μπόλικη πολυτέλεια.

Η αεροδυναμική παραμένει κορυφαία με το αμάξωμα να έχει δεχθεί λίγο παραπάνω χρώμιο σε επιμέρους σημεία. Παράλληλα, η εταιρεία ισχυρίζεται πως έχει βελτιωθεί η ηχομόνωση κι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε.

Στην καμπίνα έχουν προστεθεί δέρματα παντού, ενώ ο πίνακας οργάνων έγινε digital με έγχρωμη οθόνη ενδείξεων 7 ιντσών. Το ηχοσύστημα είναι της Bose έχει Dolby Surround 5.1 και 16 ηχεία για την απόδοση του ήχου.

Στο τεχνολογικό επίπεδο υπάρχουν αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Το σύστημα διεύθυνσης υποστηρίζεται από κρεμαγιέρα μεταβλητής υποβοήθησης ενώ έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα πρόσφυσης και ελέγχου του αυτοκινήτου (Vehicle Dynamic Control + Traction Control System).

Η Infiniti προσδοκά πολλά εμπορικά κι από μια έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο που εξασφαλίζει στους πίσω επιβάτες μεγάλη άπλα για τα πόδια τους.

Οι κινητήρες είναι γνωστοί και περιλαμβάνουν έναν V6 3,7 λίτρων με 330 ίππους και 366 Nm ροπής καθώς κι έναν V8 στα 5,6 λίτρα με απόδοση 420 ίππων και ροπή 565 Nm. Μαζί κι ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Επιπροσθέτως, θα υπάρξει και μια υβριδική έκδοση με V6 θερμικό κινητήρα στα 3,5 λίτρα απόδοσης 302 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 50 kW που ανεβάζει την συνολική απόδοση στους 360 ίππους.

Πηγή: carzine.gr