ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Peugeot κατεβαίνει με την ομάδα Hansen στο FIA World Rallycross

Η Peugeot κατεβαίνει με την ομάδα Hansen στο FIA World Rallycross

Η Peugeot ένωσε τις δυνάμεις της με την ομάδα Hansen Motorsport και κατεβαίνει δυναμικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

Το επίσημο όνομα θα είναι Team Peugeot-Hansen η οποία θα υποστηρίζεται – όπως ήταν αναμενόμενο – και από την επίσημη χορηγία της Total.

Peugeot-Hansen-Rallycross-2014

Το φετινό πρωτάθλημα FIA World Rallycross περιλαμβάνει 12 αγώνες (οι 10 από αυτούς στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι δύο στον Καναδά και στην Αργεντινή), ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως κάθε αγώνας γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες με συνδυασμό χωμάτινων και ασφάλτινων διαδρομών. Η νεοσύστατη ομάδα Peugeot-Hansen θα συμμετάσχει με τα 208 T16 των 550 ίππων και στους δώδεκα αγώνες του πρωταθλήματος. Οι οδηγοί είναι ο Timur Timerzyanov (πρωταθλητής στα Rallycross Ευρώπης 2012-13) και ο Timmy Hansen με διάφορες διακρίσεις στο Rallycross και εμπειρία από αγώνες σιρκουί. Ο ρωσικής καταγωγής Timerzyanov έχει σημειώσει επτά νίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rallycross και κατέχει δύο πρωταθλήματα, ενώ ο νεαρός Σουηδός Hansen στο ντεμπούτο του στο Rallycross ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην 3η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος αγώνας του FIA Rallycross θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Montalegre της Πορτογαλίας, αυτό το Σαββατοκύριακο (3-4 Μαΐου) και στην Ελλάδα θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ (OTE Sport).

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr