ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

6ο P.I.C.K. Πάτρα: Λίγο πριν την εκκίνηση

6ο P.I.C.K. Πάτρα: Λίγο πριν την εκκίνηση

Για έκτη χρονιά οι δρόμοι στο κέντρο της Πάτρας θα γίνουν το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Patra’s International Circuit for Kart είναι θεσμός στους αγώνες Kart και μία γιορτή για την Αχαΐα.

Το P.I.C.K. αποτελεί την μοναδική αθλητική διοργάνωση για καρτ στο είδος της στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η αγωνιστική διαδρομή περικλείει τον αστικό πυρήνα της Πάτρας.

Η διαδρομή των 920 μέτρων, διασχίζει τους κεντρικότερους άξονες (Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, Πατρέως, Κορίνθου, Αγ. Νικολάου). Η χάραξη της διαδρομής εξασφαλίζει στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάμπολλα σημεία εξαιρετικής θέασης, και στα Μ.Μ.Ε. (έντυπα και ηλεκτρονικά) μία πετυχημένη ειδησεογραφική κάλυψη, στοιχεία που επιδιώκουν οι διοργανωτές, αφού είναι ωφέλιμα για το αγώνισμα, την πόλη και τους χορηγούς.

Για τους οδηγούς η διαδρομή που αποτυπώνεται στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας παρέχει μελετημένα σημεία για προσπεράσεις, στροφές και ευθείες, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους αγωνιζόμενους και τους θεατές που διψούν για το θέαμα και τους συνεπαίρνει ο ήχος από τις εξατμίσεις των καρτ.

Η έκτη διοργάνωση του Διεθνές Σιρκουί Καρτ, PICK Πάτρας, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και το 6ο Διεθνές Circuit, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κορυφαίων οδηγών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ’ όλο τον κόσμο.

Φέτος, η ΟΜΑΕ/ΕΠΑ (η αρχή των αγώνων αυτοκινήτου) αποφάσισε να προκηρύξει και έκτη κατηγορία στο PICK και συγκεκριμένα τη SENIOR, έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε από πολλούς αγωνιζόμενους.

Πρόκειται για μια κατηγορία η οποία χαρακτηρίζεται «Πρωταθληματική» και οι Τεχνικές της προδιαγραφές είναι σύμφωνα με τον Τεχνικό κανονισμό του Πρωταθλήματος 2014 για την κατηγορία SENIOR. Σε ότι αφορά στα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι τα αντίστοιχα που ορίζονται για την κατηγορία στο Πρωτάθλημα.

Στους αγώνες γίνονται δεκτά καρτ των παρακάτω κατηγοριών: SENIOR, ΜΙΝΙ 60κ.εκ. – CSAI, DCUP, ROTAX SENIOR MAX,ROTAX DD2 MAX – ROTAX DD2 MASTERS – RM1, SUPER, ενώ για την κατηγορία ΜΙΝΙ το παράβολο συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ.