ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Αμπού Ντάμπι: Δοκιμές για το 2015

F1 Αμπού Ντάμπι: Δοκιμές για το 2015

Η χρονιά του 2014 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 πέρασε στην ιστορία και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές ξεκίνησαν διακοπές, όμως oι ομάδες παραμένουν στην πίστα Yas Marina για ένα 2ήμερο δοκιμών με στόχο την εξέλιξη των αυτοκινήτων του 2015.

Η προετοιμασία για το πρωτάθλημα του 2015 έχει ξεκινήσει για όλους και κυρίως για την Honda η οποία επιστρέφει στην F1. Ποιοι οδηγοί ξεκίνησαν διακοπές και ποιοι δουλεύουν ακόμα στο Abu Dhabi;

Οι πρωταθλητές (Mercedes AMG GP) θα δώσουν μια ευκαιρία στον πρωταθλητή του DTM Pascal Wehrlein την δεύτερη ημέρα του τεστ, ενώ την πρώτη οδήγησε ο Nico Rosberg. O Lewis Hamilton θα αναλάβει το κομμάτι τν δημοσίων σχέσεων / εμφανίσεων προς τους χορηγούς και ΜΜΕ.

Η Williams θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της με τον Valtteri Bottas και τον Felipe Nasr. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να είναι οδηγός της Sauber για το 2015 αλλά θα βρεθεί στο τιμόνι της FW36 για μια τελευταία φορά.

Η McLaren-Honda θα δοκιμάσει την MP4-29H δηλαδή το υβρίδιο με σασί του 2014 και κινητήρα Honda. Στο τιμόνι βρίσκεται και τις δύο ημέρες ο Stoffel Vandoorne.

Στη Ferrari δούλεψε την πρώτη ημέρα ο Kimi Raikkonen ενώ τη δεύτερη θα δούμε στην πίστα τον νεαρό οδηγό της ακαδημίας οδήγησης Raffaele Marciello ο οποίος αγωνίζεται στο GP2. Η Ferrari σίγουρα θα ήθελε τον Sebastian Vettel στο τιμόνι αλλά η RBR του το απαγόρευσε καθώς φοβήθηκε την μεταφορά μυστικών.

Στη Red Bull Racing εκτός από τον Daniel Ricciarco θα δούμε και τον Carlos Sainz Jr. Ο οποίος κατέκτησε τον πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 και φλερτάρει ως team-mate του Max Verstappen στην Toro Rosso το 2015.

Την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν στην F1 οι δύο οδηγοί της Force Ιndia Ο πρωταθλητής του GP2 Jolyon Palmer οδήγησε την πρώτη ημέρα και την δεύτερη θα παραδώσει την σκυτάλη στον Spike Goddard.

Στο μονοθέσιο της Toro Rosso o Verstappen θα «γράψει» υπερωρίες. Ο Ολλανδός δουλεύει μόνος του και τις δύο ημέρες. Η STR επικεντρώνεται στο να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον 17χρονο για την πρώτη του χρονιά στην F1.

Η Lotus έδσε την ευκαιρία στον πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3 Esteban Ocon να δοκιμάσει την F1. Την 2η ημέρα του τεστ μέσα στην E22 θα δούμε τον Charles Pic.

Για τη Sauber οδηγούν ο Marcus Ericsson ο οποίος μαζί με τον Nasr θα είναι το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Τέλος ο Will Stevens οδηγεί για την Caterham και τις δύο ημέρες. Η ομάδα παραμένει στο Abu Dhabi ελπίζοντας να βρει λύση για το 2015 και στο πρόβλημα ιδιοκτησίας.

Πρόγραμμα ομάδων

ΟμάδαΤρίτη 25/11Τετάρτη 26/11
MercedesNico RosbergPascal Wehrlein
Red BullCarlos Sainz Jr.Daniel Ricciardo
WilliamsValtteri BottasFelipe Nasr
FerrariKimi RaikkonenRaffaele Marciello
McLarenStoffel VandoorneStoffel Vandoorne
Force IndiaJolyon PalmerSpike Goddard
Toro RossoMax VerstappenMax Verstappen
LotusEsteban OconCharles Pic
SauberMarcus EricssonMarcus Ericsson
CaterhamWill StevensWill Stevens

Σχετικές ειδήσεις