ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes GLA: Μοντέρνα και διαφορετική

Mercedes GLA: Μοντέρνα και διαφορετική

Η νέα GLA είναι διαφορετική. Το πρώτο compact SUV από τη Mercedes-Benz συνδυάζει στοιχεία από τη σχεδίαση των coupé και τα προσαρμόζει ώστε να γίνουν κατάλληλα για την καθημερινή χρήση.

Η ηγετική θέση που κατέχει στην κατηγορία οχημάτων compact premium παντός εδάφους αντικατοπτρίζεται εντυπωσιακά στον αστικού ύφους σχεδιασμό της Mercedes GLA.

Αποπνέει αυτοπεποίθηση και έντονη παρουσία με τις δυναμικές, σπορ αναλογίες της και το εντυπωσιακό μπροστινό της μέρος με το τριάκτινο αστέρι τοποθετημένο στο κέντρο. Η γραμμή σχεδίασης, η οποία εκτείνεται από τους προβολείς και τα πλαϊνά μέρη μέχρι τον πίσω άξονα, δημιουργεί μια κομψή δυναμική που δίνει την αίσθηση της κίνησης, ακόμη κι όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Η μάσκα ψυγείου διαθέτει επίσης ένα χιαστό πλέγμα. Από κάτω βρίσκεται η τυπική προστατευτική ποδιά, χαρακτηριστική των SUV, η οποία διατίθεται είτε σε ασημί, είτε σε χρωμιωμένο ματ ασημί ή σε γυαλιστερό μαύρο (αναλόγως του εξοπλισμού που θα επιλεχθεί) καθώς και τα μαύρα τάσια στις ζάντες και τα πλευρικά μαρσπιέ με τη σφηνοειδή σχεδίαση.

Παλαιότερα, το μόνο που έκαναν οι προβολείς ήταν να προσφέρουν φωτισμό. Σήμερα, λάμπουν σαν μικρά έργα τέχνης. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στην προαιρετικά διαθέσιμη τεχνολογία LED. Τα φώτα LED έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι πιο αποδοτικά σε σύγκριση με τα συμβατικά φώτα –και δημιουργούν συναρπαστικές γραμμές τη νύχτα. Αναλόγως του εξοπλισμού που θα επιλέξετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτήν την τεχνολογία στη νέα GLA. Τα φώτα LED χρησιμοποιούνται και στα μπροστινά φλας. Στα φώτα πορείας, στους δείκτες θέσης και στα πίσω φώτα χρησιμοποιείται η τεχνολογία που είναι γνωστή ως τεχνολογία οπτικών ινών, η οποία προσφέρει ένα αρμονικό τόξο φωτός. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά πολύτιμα –και μία αλάνθαστη σχεδίαση, μέρα και νύχτα.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει πραγματικά η χρωμιωμένη λωρίδα ανάμεσα στα πίσω φώτα καθώς και η αεροτομή. Οι τρεις προαιρετικές επιλογές στη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού (Style, Urban και AMG), οι οποίες χαρίζουν στη νέα GLA τρεις τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες, ενισχύουν το επίπεδο εξατομίκευσης.

Η ελαφρώς ανασηκωμένη θέση του καθίσματος και η οριζόντια δομή στη σχεδίαση προσδίδουν στο εσωτερικό της νέας GLA τον σπορ της χαρακτήρα. Η προσεκτική επιλογή στα υλικά και τα επιμελημένα στη λεπτομέρεια φινιρίσματα δημιουργούν μια αρμονική και υψηλής ποιότητας συνολική εικόνα.

Ο χώρος του οδηγού στη νέα GLA εντυπωσιάζει με τη σπορ ατμόσφαιρα και την εξαιρετική εργονομία. Εντυπωσιακός διάκοσμος, μεγάλη κεντρική οθόνη (CENTRAL MEDIA DISPLAY) που μοιάζει να αιωρείται και μια αξεπέραστη κεντρική κονσόλα για την οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτης τάξεως υλικά κι έχει ξεκάθαρο, λειτουργικό στυλ.

Το εσωτερικό προσφέρει επίσης μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Πρακτικά αυτό συμβαίνει με τις τρεις επιλογές σε σχεδίαση και γραμμή εξοπλισμού, στα πακέτα εξοπλισμού καθώς και στο πλήθος πιθανών συνδυασμών μεταξύ διακοσμητικών στοιχείων και ταπετσαρίας. Τα φωτιζόμενα μαρσπιέ στις πόρτες και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, ως μέρος του προαιρετικού πακέτου Light and Sight, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

4-κύλινδροι πετρελαιοκινητήρες
Οι 4-κύλινδροι πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού παρέχουν επαρκή αποθέματα ισχύος και αποτελεσματική ώθηση. Διατίθενται σε δύο επίπεδα απόδοσης, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, εντυπωσιάζουν με την ισχυρή ροπή τους και προσφέρουν άμεση απόκριση στο γκάζι, ακόμα και σε χαμηλές στροφές.

Μπορείτε να επιλέξετε από τα ακόλουθα διαθέσιμα μοντέλα: GLA 200 CDI, GLA 200 CDI 4MATIC, GLA 220 CDI και GLA 220 CDI 4MATIC.

Η τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων common-rail τέταρτης γενιάς προσφέρει αυξημένη πίεση ψεκασμού, βελτιστοποιημένους θαλάμους καύσης και μπεκ ψεκασμού ακριβείας με ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες. Η βελτιωμένη πίεση ανάφλεξης και η χρήση υπερσυμπιεστή με τουρμπίνα μεταβλητού ακροφυσίου, εξασφαλίζουν υψηλές τιμές ροπής σε όλο το εύρος στροφών του κινητήρα.

Η λειτουργία ECO start/stop του βασικού εξοπλισμού διασφαλίζει ότι ο κινητήρας απενεργοποιείται προσωρινά αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, εξοικονομώντας έτσι καύσιμα. Επιπλέον, στην οθόνη ECO στον πίνακα οργάνων εμφανίζονται πληροφορίες για το προσωπικό σας στυλ οδήγησης.

Μέτρα όπως τα έξυπνα ελεγχόμενα βοηθητικά συστήματα και η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική συντελούν στην αύξηση της αποδοτικότητας του οχήματος. Όλα τα μοντέλα πληρούν το πρότυπο εκπομπών καυσαερίων Euro 6.

Σχετικές ειδήσεις