ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Smart: Το ηλεκτρικό μοντέλο στην ελληνική αγορά

Smart: Το ηλεκτρικό μοντέλο στην ελληνική αγορά

Με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μηδενικούς ρύπους και με πλεονέκτημα την απόλυτα εύκολη μετακίνηση το Ηλεκτρικό Smart έρχεται να κατακτήσει την πόλη.

Το νέο Smart fortwo electric drive με μηδενικές εκπομπές ρύπων και απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας είναι μία νέα πρόταση για τις μετακινήσεις εντός πόλης.

Η μέγιστη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 75 ίππους, ενώ το 0 – 100 γίνεται σε 11,5". Η μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 17,6 kWh αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Deutschen ACCUmotive, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Daimler AG και της Evonik Industries AG για την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε σύγκριση με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Έτσι η αυτονομία που προσφέρει το ηλεκτρικό Smart φτάνει τα 145 χιλιόμετρα, κάτι που επαρκεί για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.

Η διαδικασία φόρτισης του Smart electric drive είναι απλή, αφού ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μόλις μια πρίζα ρεύματος και 7 ώρες (στην Ελλάδα διατίθεται μόνο ο φορτιστής του αυτοκινήτου και όχι ταχυφορτιστής που χρειάζεται μόλις μια ώρα). Επίσης, απαιτείται απευθείας η σύνδεση με την οικιακή πρίζα και όχι μέσω μπαλαντέζας για λόγους ασφαλείας.


Οι τιμές αγοράς, για το smart fortwo electric drive coupe κοστίζει 24.500€ και το smart fortwo electric drive cabrio 27.650€.

Σχετικές ειδήσεις