ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi: Δεύτερη γενιά για το Q7

Audi: Δεύτερη γενιά για το Q7

Περισσότερο εντυπωσιακό, περισσότερο... οικονομικό είναι το νέο Audi.

Το νέο Audi Q7 θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση NAIS στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2015 (το εμπορικό του λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του νέου έτους). Είναι 325 κιλά ελαφρύτερο (από το προηγούμενο) και κατά 26% πιο οικονομικό σε όλους τους τομείς. Επίσης θα αποτελέσει τη βάση για το πρώτο υβριδικό diesel plug-in με την τεχνολογία τετρακίνησης quattro drive.

Η Audi ισχυρίζεται, ότι η δεύτερη γενιά έχει επιβλητικές διαστάσεις και σχήμα αλλά έχει γίνει σημαντική προσπάθεια να μειωθούν τιμές στους τομείς του βάρους, της κατανάλωσης, ώστε το αυτοκίνητο να προσαρμοστεί στις προσταγές των καιρών.

Η βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου έχει παραμείνει αναλλοίωτη και έχουν γίνει κάποιες, αισθητές, στιλιστικές προσθήκες έτσι ώστε να το αυτοκίνητο όχι μόνο να είναι, αλλά και να δείχνει καινούριο, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με φώτα τεχνολογίας matrix Led.

Περισσότερο έντονες είναι οι αλλαγές στην εσωτερική εμφάνιση του νέου Q7, όπου η ποιότητα κατασκευής και υλικών είναι το κυρίαρχο στοιχείο.

Η 2η γενια του πολυτελούς οχήματος ελευθέρου χρόνου της Audi πατά στην πλατφόρμα MLB Evo του ομίλου, γεγονός που του επέτρεψε να ελαφρύνει κατά 363 ολόκληρα κιλά, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην οδική συμπεριφορά, όσο βεβαίως και στη κατανάλωση.

Τα εξακύλινδρα και οκτακύλινδρα μηχανικά σύνολα θα προέλθουν από το παλιό μοντέλο, ενώ πιθανότατα θα δεχθούν ορισμένες βελτιώσεις προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών. Παράλληλα όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και έκδοση SQ7, η οποία θα δανειστεί την τεχνολογία του πρωτότυπου RS5 TDI με την ηλεκτρική τουρμπίνα, αλλά και υβριδική έκδοση e-tron με τον κινητήρα V6 πετρελαίου των 3000 κ.εκ.

Σχετικές ειδήσεις