ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Dakar 2015: Η Τελική πρόβα για την ομάδα HRC

Rally Dakar 2015: Η Τελική πρόβα για την ομάδα HRC

Prova Generale για τους πέντε επίσημους αναβάτες της ομάδας HRC Honda πριν από το Rally Dakar 2015. Η τελευταία για αυτούς δοκιμασία έγινε στο Instituto de Seguridad Honda.

Λίγο πριν την εκκίνηση του Rally Dakar οι πέντε αναβάτες της ομάδας της Honda υποβλήθηκαν σε μία διαφορετική για αυτούς δοκιμασία. Πέρασαν τρεις ημέρες στις εγκαταστάσεις Instituto de Seguridad Honda στην Ισπανία, όπου οι υπεύθυνοι μηχανικοί τους έδειξαν να... διαλύσουν και να συναρμολογήσουν ξανά την Honda CRF450 RALLY με την οποία αγωνίζονται.

Το Rally Dakar είναι έτοιμο να πάρει εκκίνηση από το Μπουένος Άιρες. Εκεί, θα είναι το αποκορύφωμα των σχεδόν 365 ημερών εργασίας για την ομάδα της Honda, καθώς οι αναβάτες της θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη θέση στο τέλος του σκληρότερου αγώνα του κόσμου. Ως τότε θα έχουν διασχίσει πάνω από 9.000 χιλιόμετρα. Τα πάντα έχουν ετοιμαστεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, όσο ασήμαντη αυτή μπορεί να φαίνεται. Για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τον αγώνα χρειάζεται κάτι παραπάνω από την απλή εκπαίδευση και την ταχύτητα στις ειδικές διαδρομές του αγώνα. Χρειάζεται μεθοδική προεργασία και ανάλυση πολλών παραμέτρων.

Οι μοτοσυκλέτες είναι ήδη στην Αργεντινή (ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το λιμάνι της Χάβρης πριν από ένα μήνα) και σύντομα οι μηχανικοί θα έχουν την Honda CRF450 RALLY στα χέρια τους.

Οι αναβάτες στο μεταξύ συνεχίζουν την προετοιμασία τους, είτε στο γυμναστήριο, είτε πάνω στις μοτοσυκλέτες, ή ακόμη και κάνοντας πεζοπορία σε ορεινές διαβάσεις για να αποκτήσουν αντοχή στο υψόμετρο και τις συνθήκες στις οποίες θα κινηθούν στις επόμενες ημέρες.

Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι για τη νίκη. Ένας από αυτούς είναι η τεχνική πλευρά. Αν δηλαδή κάτι δεν πάει καλά ή όταν η μοτοσυκλέτα πάθει βλάβη κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής μακριά από το service. Επειδή η ομάδα HRC δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, οι αναβάτες της (Joan Barreda, Paulo Goncalves, Hélder Rodrigues, Jeremias Israel και Laia Sanz έκαναν ένα ακόμη βήμα για να μάθουν τις μοτοσυκλέτες τους καλύτερα: Πέρασαν τρεις ημέρες στις εγκαταστάσεις του Instituto de Seguridad Honda στην Ισπανία. Εκεί οι μηχανικοί τους έδειξαν πως να διαλύουν αλλά και να συναρμολογούν ξανά την Honda CRF450 RALLY.

Η κίνηση αυτή θα τους βοηθήσει σε κάποια κακή στιγμή σε κάποιο δύσκολα προσβάσιμο σημείο. Μετά από αυτό οι αναβάτες είναι έτοιμοι για τη μεγάλη περιπέτεια.

Σχετικές ειδήσεις