Toyota: Το νέο Avensis στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3-15 Μαρτίου), η Toyota θα παρουσιάσει το νέο Avensis, τη δική της πρόταση στην Ευρωπαϊκή κατηγορία D.

Το νέο Avensis σχεδιάστηκε στο Design Studio ED2 της Toyota στη Γαλλία, εξελίχθηκε στο R&D κέντρο της εταιρίας στο Βέλγιο και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη Βρετανία.

Με καινοτόμο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, και μία νέα γκάμα κινητήρων που υπόσχονται επιδόσεις και απόδοση, το Avensis είναι σχεδιασμένο για να προσελκύσει όχι μόνο ιδιώτες, αλλά και εταιρικούς πελάτες.

Το νέο Avensis αποκτά εμφάνιση στα σχεδιαστικά πρότυπα των Aygo και Yaris. Την ανανεωμένη του εικόνα θα πλαισιώσει και μια σειρά νέων κινητήρων οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές Euro6, ενώ στις αλλαγές θα συμπεριλαμβάνονται νέα, υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ βενζίνης. Πιθανή (αφού η Toyota δεν έδωσε πληροφορίες) είναι και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Στις αλλαγές του νέου Avensis περιλαμβάνετε και το νέο ολοκληρωμένο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας των Ιαπώνων, Toyota Safety Sense.

Το Safety Sense περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Pre-Collision System το οποίο, με τη συνδρομή μιας κάμερας τοποθετημένης στον καθρέφτη και ενός laser radar, ειδοποιεί τον οδηγό σε ενδεχόμενο επικείμενης σύγκρουσης και σε περίπτωση απουσίας αντίστοιχης πρωτοβουλίας, φρενάρει μειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως και κατά 30 χλμ./ώρα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved