ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Μένει στο νοσοκομείο ο Alonso (photos&video)

F1: Μένει στο νοσοκομείο ο Alonso (photos&video)

Ένα ακόμη 24ωρο θα μείνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Fernando Alonso, ενώ υπάρχουν δύο σενάρια για το περίεργο ατύχημα του.


Δεν δίνουν εξιτήριο οι γιατροί του General Hospital στον Fernando Alonso. Ο Ισπανός θα μείνει ένα ακόμη 24ωρο στη μονάδα εντατικής θεραπείας για προληπτικούς (όπως ανακοινώνουν) λόγους.

Ο 33χρονος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Βαρκελώνη μετά από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας της F1.Ο Fernando Alonso έπεσε με τη McLaren πάνω στον εσωτερικό τοίχο της στροφής 3 υπέστη διάσειση όπως αναφέρει η ομάδα στην ανακοίνωσή της και οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν έδειξαν κάποιο τραυματισμό.

Η ταχύτητα της πρόσκρουσης ήταν στα 150 χλμ και η τηλεμετρία έδειξε μία απότομη διόρθωση από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ως τότε ο Alonso χρησιμοποιούσε κανονικά το φρένο και τις ταχύτητες για να επιβραδύνει ή να επιταχύνει μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης.


Τι συνέβη όμως και η MP4-30 έπεσε στον τοίχο; Η McLaren χωρίς να δίνει λεπτομέρειες λέει πως ήταν ένα φυσιολογικό ατύχημα (τι θα έλεγαν) ενώ ο εκπρόσωπος του οδηγού Luis García Abad ρίχνει ευθύνες στον... στρατηγό άνεμο: «Αρνούμαι ότι ο Fernando αισθανθηκε αδιαθεσία πριν από το περιστατικό», είπε και πρόσθεσε: «Το αυτοκίνητο δέχθεικε μία δυνατή ριπή ανέμου και χτύπησε στον τοίχο. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες».


Όλοι γνωρίζουμε (insiders και μη) πως μια ριπή ανέμου δεν είναι ικανή να ρίξει ένα μονοθέσιο στον τοίχο. Πόσο μάλιστα όταν ΄το οδηγεί ένας έμπειρος οδηγός όπως ο Alonso.

Τέλος η τρίτη θεωρία μιλά για ξαφνική αδιαθεσία του Ισπανού τη στιγμή που έχασε τον έλεγχο. Από τις ανακοινώσεις των ομάδων και τα δημοσιεύματα δεν είχε αναφερθεί κάτι νωρίτερα μέσα στο 4ήμερο που να δείχνει ότι ο Alonso ήταν άρρωστος ή κάτι τέτοιο. Αν τελικά ο Alonso ζαλίστηκε, πως αυτό έγινε;

Αυτό που ακούγεται ως πιθανό σενάριο (και δημοσιεύτηκε στο site της «marca» αλλά αναφέρθηκε και στο Sky sports) είναι η πιθανή διαρροή ρεύματος η οποία προκάλεσε κάποιου είδους ηλεκτροσόκ στον Ισπανό.

Η Honda όλες αυτές τις ημέρες ψάχνει να βρει λύση με το υλικό σφράγισης του MGU-K (μονάδα ανάκτησης ενέργειας) και δεν τα καταφέρνει. Το Σάββατο (21/2) το βράδυ είχε φτάσει στη Βαρκελώνη ένα νέο υλικό σφράγισης το οποίο δοκίμασαν την Κυριακή (22/2 )με τον Alonso στο τιμόνι. Ίσως ούτε αυτή η λύση να δούλεψε σωστά και μάλιστα μπορεί να προκάλεσε και διαρροή ρεύματος σε όλο το μονοθέσιο. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ σοβαρό λάθος από πλευράς McLaren-Honda και μάλλον δεν θα το ανακοινώσει.

Όμως ελπίζουμε. Ευχόμαστε ο Alonso να είναι καλά και να κάνουμε υπομονή να δούμε ποια θα είναι η επίσημη ανακοίνωση της McLaren-Honda. Φυσικά αν υπάρξει, γιατί μπορεί να μην ανακοινωθεί τίποτε άλλο.

Σχετικές ειδήσεις