ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ακόμη ένα 24ωρο μένει στο νοσοκομείο ο Alonso

F1: Ακόμη ένα 24ωρο μένει στο νοσοκομείο ο Alonso

Πάνω από 48 ώρες μετρά στο Γενικό Νοσοκομείο Καταλωνίας ο Fernando Alonso. Οι γιατροί αλλά και ο εκπρόσωπός του, Luis Garcia Abad, λένε πως οι λόγοι παραμονής του είναι προληπτικοί.

Μετά από 48 ώρες, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε ο Fernando Alonso θα πάρει εξιτήριο Alonso από το General Hospital στη Βαρκελώνη. Ο 33χρονος βρίσκεται εκεί μετά το ατύχημα που είχε την τελευταία ημέρα δοκιμών στην πίστα Montmelo, όταν η McLaren χτύπησε στον τοίχο με ταχύτητα.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως μεταξύ 48 και 72 ωρών είναι η παραμονή υπό παρακολούθηση για να μην υπάρχουν συνέπειες. Σε σοβαρά χτυπήματα με πίεση στον εγκέφαλο (όπως αυτά που δέχθηκε ο Alonso με δυνάμεις 15 και 30g) εμφανίζονται επιπλοκές μετά 48 ή 72 ώρες.

Αρχικά, η παραμονή του πρωταθλητή ήταν προγραμματισμένη για 24 ώρες. Όμως τελικά αποφασίστηκε ότι χρειάζεται χρόνος για να παρακολουθήσουν τον πρωταθλητή αλλά και να αφομοιώσει τη φαρμακευτική αγωγή. Επίσης οι γιατροί θέλουν να μάθουν γιατί δεν θυμάται το ατύχημα.

Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου επισκέφτηκε τον Alonso ο Pedro de la Rosa, ο οποίος δε έκανε δηλώσεις ούτε σχολίασε την κατάσταση του Ισπανού. Από την άλλη πλευρά ο Luis Garcia Abad καθησύχασε, με μηνύματα στα social media, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να πάρει εξιτήριο ο οδηγός της McLaren για να επιστρέψει στις δοκιμές.

«Ο Fernando έχει την άδεια των γιατρών να φύγει από το νοσοκομείο» είπε χθες ο Abad, συμπληρώνοντας πως δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα στις εξετάσεις του και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είμαστε εδώ. Δεν έχουμε καμία βιασύνη. Δεν ξέρω αν θα είναι μία, δύο ή τρεις ημέρες. Θα εξαντλήσουμε το διάστημα που κρίνεται αναγκαίο από την ιατρική ομάδα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα».

Σχετικές ειδήσεις