ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Το τελευταίο αντίο στον Jules Bianchi (video & photos)

F1: Το τελευταίο αντίο στον Jules Bianchi (video & photos)

Στη Νίκαια της Γαλλίας, αποχαιρέτησαν τονJules Bianchi,η οικογένεια, οι φίλοι και πολλοί συναθλητές του.

Ο άτυχος 25χρονος οδηγός υπέκυψε (την Παρασκευή το βράδυ 17/7) στα τραύματά του, τα οποία προκλήθηκαν 9 μήνες πριν στο Grand Prix Ιαπωνίας όταν έπεσε με περισσότερα από 160 χλμ πάνω στον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Adrian Sutil.

Στην τελετή παραβρέθηκαν πολλοί οδηγοί της F1 αλλά κι άλλες προσωπικότητες από τον κόσμο των Grand Prix για να αποχαιρετήσουν τον Bianchi. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος από ατύχημα στην πίστα 21 χρόνια μετά τον θάνατο των Ayrton Senna και Roland Ratzenberger.

Η οικογένεια του Bianchi σε έναν σύντομο λόγο δήλωσε:

«Θα είμαστε δυνατοί για εσένα μέχρι το τέλος. Το κουράγιο σου, η δύναμή σου και η αξιοπρέπειά σου θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα μας. Ό,τι κι αν συμβεί, αν είμαστε λυπημένοι ή φοβισμένοι, γνωρίζουμε ότι θα είσαι πάντα εκεί καθώς όπως μας έχεις πει ξέρεις πώς να μας προστατεύσεις. Η απουσία σου θα είναι οδυνηρή δοκιμασία αλλά να γνωρίζεις ότι θα σε αγαπάμε για πάντα».

Η FIA αποσύρει το νούμερο 17

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αποφάσισε να αποσύρει το νούμερο 17 τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Jules Bianchi. Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου πως το νούμερο 17 θα αποσυρθεί από την F1.


Ο Bianchi διάλεξε το 17 το 2014, όταν οι οδηγοί είχαν για πρώτη φορά την επιλογή του αριθμού με τον οποίο ήθελαν να αγωνίζονται. Ο Γάλλος το χρησιμοποίησε για 15 αγώνες εκείνη τη χρονιά.

Ωστόσο, το 17, δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Bianchi. Εξέφρασε αρχικά την προτίμησή του για τους αριθμούς 7, 27 ή 77, αλλά, αυτά είχαν ήδη επιλεγεί (από τον Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg και Valtteri Bottas αντίστοιχα) έτσι κατέληξε στον αριθμό 17.

Σχετικές ειδήσεις