MotoGP Grand Prix Misano: Ο Lorenzo στην pole position (photos)

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Μία ακόμη pole position για τον Jorge Lorenzo (την τρίτη για αυτή τη σεζόν και την 59η στην καριέρα του) πέτυχε ο αναβάτης της Yamaha στην πίστα του Mizano. Δίπλα του από την πρώτη σειρά ξεκινούν οι Marc Marquez και Valentino Rossi.

Η καλύτερη θέση στην εκκίνηση ήρθε για τον Lorenzo (Yamaha Movistar) μετά από τον εκπληκτικό χρόνο 1'32.146 στο Misano World Circuit Marco Simoncelli. Ο Ισπανός διέλυσε το ρεκόρ γύρου του Marquez (από το 2013) με σχεδόν οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερο πέρασμα.

Ο Lorenzo πέτυχε τον χρόνο σε τρία περάσματα με δύο στάσεις για αλλαγές ελαστικών. Στον δεύτερο γύρο έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και ίσως πήγαινε και καλύτερα αν δεν τον «μπλόκαρε» ο Rossi.

Ο Marquez (Repsol Honda), ήταν η κύρια απειλή για τον Lorenzo κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών. Ήταν πρώτος στο FP1 και δεύτερος στα FP2 & FP3 και έκανε και αυτός δύο στάσεις για αλλαγή ελαστικών. «Έγραψε» τον δεύτερο χρόνο με διαφορά μόλις +0,106” πίσω από τον Lorenzo.

Από την πλευρά του Rossi (Movistar Yamaha) οι κατατακτήριες δοκιμές είχαν αρκετά καλό αποτέλεσμα. Είχε στρατηγική μίας στάσης για αλλαγή ελαστικών και αυτό απέδωσε για τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Όπως ο ίδιος δήλωσε κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του από τις ελεύθερες δοκιμές πάνω από τέσσερα δέκατα. Eίναι αισιόδοξος και ελπίζει να μεγαλώσει το προβάδισμα στη βαθμολογία και πετύχει και συνεχόμενες νίκες στο Grand Prix της πατρίδας του.

Από τη δεύτερη σειρά ξεκινά τον αγώνα ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) και μένει στο στόχο του να πετύχει τρία podium στη σειρά στο Misano. Ο Ισπανός τερμάτισε μπροστά από τον αναβάτη της Ducati (και επίσημο δοκιμαστή της) Michele Pirro, ο οποίος ξεκινά πέμπτος παρά την πτώση του νωρίτερα στο FTP 4.

Έκτος και καλύτερος αναβάτης δορυφορικής ομάδας ήταν ο Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) έχοντας πίσω του (στην τρίτη σειρά) τους δύο της Ducati Andrea Iannone και Andrea Dovizioso με τον Danilo Petrucci ( Ducati Octo Pramac Racing) μαζί τους.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved