ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Ρωσίας: Φεύγει η Red Bull Racing;

F1 Grand Prix Ρωσίας: Φεύγει η Red Bull Racing;

Ο Adrian Newey κατηγόρησε τους αντιπάλους της Red Bull ότι φοβούνται να της δώσουν μονάδες ισχύος για το 2016 και προειδοποίησε ότι υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος οι τετράκις πρωταθλητές κόσμου στους κατασκευαστές να αποχωρήσουν από τη Formula 1.

Ο Βρετανός, ο οποίος είναι ο πιο επιτυχημένος σχεδιαστής μονοθέσιων δήλωσε στο πρακτορείο Reuters από το Άμπου Ντάμπι, πως η ομάδα του πιθανώς να αναγκαστεί να φύγει από τη Formula 1 αφού η Mercedes και η Ferrari έχουν αρνηθεί να τους προμηθεύσουν κινητήρες από φόβο. Επίσης, ο Newey, άσκησε κριτική στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), επειδή επέτρεψε στη Mercedes και τη Ferrari να δημιουργήσουν ένα de facto μονοπώλιο.

Η Red Bull, κατέκτησε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους σε κατασκευαστές και οδηγούς με τον Vettel και κινητήρες της Renault τις χρονιές 2010-13. Όμως, η Renault δυσκολεύεται να είναι ανταγωνιστική στη νέα εποχή των υβριδικών μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούνται από πέρυσι, την ώρα που η Mercedes κυριαρχεί και εξασφάλισε και μαθηματικά στο Grand prix της Ρωσίας τον δεύτερο σερί τίτλο της στους κατασκευαστές. Αυτή τη στιγμή η Red Bull είναι τέταρτη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

«Δυστυχώς, η σχέση μας με τη Renault είναι ουσιαστικά τελειωμένη. είναι ουσιαστικά τελειωμένη. Επομένως δεν έχουμε μονάδα ισχύος» δήλωσε ο Newey και πρόσθεσε: «Χρειάζεται βελτίωση, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στο πως θα επιτευχθεί αυτή. Η Red Bull δεν θα συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί, στις διοργανώσεις».

Η κατάσταση της Red Bull όσον αφορά τους κινητήρες έχει γίνει το βασικό θέμα συζήτησης στα πάντοκ της Formula 1. Ενώ οι άνθρωποι της «αδελφής» Toro Rosso είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να κλείσουν συμφωνία με τη Ferrari για να χρησιμοποιήσουν του χρόνου τα moteur του 2015, εάν οι κανονισμοί τους το επιτρέψουν, η Red Bull φαίνεται να βρίσκεται μακριά από οποιαδήποτε συμφωνία.

Η Μερτσέντες έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συμφωνίας, ενώ η Ferrari έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα δυσκολευθεί να δώσει στη Red Bull τις ίδιες μονάδες ισχύος με αυτές που χρησιμοποιεί η εργοστασιακή ομάδα της.

Ο Newey τόνισε ότι η Red Bull δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά, εάν η κατάσταση δεν επιλυθεί γρήγορα, με 700 θέσεις στο εργοστάσιο στο Μίλτον Κέινς να βρίσκονται σε κίνδυνο. Επίσης είπε ότι η απόφαση πρέπει να παρθεί «πολύ πριν» από το τέλος της χρονιάς, επειδή οι χρόνοι για το σχεδιασμό και την κατασκευή είναι τέτοιοι που πιέζουν. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η Mercedes και η Ferrari παρέβησαν τις υποσχέσεις να παράσχουν κινητήρες στη Red Bull, επειδή: «:Ανησύχησαν ότι θα τους νικούσαμε με το δικό τους κινητήρα».

Σχετικές ειδήσεις