F1 Grand Prix Βραζιλίας: Η Susie Wolff αποχωρεί από τους αγώνες

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η Susie Wolff, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός μετά από 22 χρόνια που έλαβε μέρος σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος του έτους.

Δεν χάθηκε και το μεγάλο ταλέντο, ούτε και ήταν η γυναίκα, που έλαμψε με τη δουλειά και τις επιδόσεις της στον κόσμο των Grand Prix. Σύμφωνα με τον νέα ήθη της F1 κάποιος ή κάποια με περισσότερο ή μεγαλύτερο τραπεζικό ταλέντο θέλει να πάρει τη θέση της. Έτσι η κυρία Susie Wolff αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Είχε «αγοράσει» τη θέση της (ο σύζυγός της Toto Wolff διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes είναι μέτοχος στη Williams) το 2012.

Η οδηγός εξέλιξης της Williams αποδέχθηκε ότι το όνειρό της να «τρέξει» στην F1 δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και τώρα θέλει να βοηθήσει την επόμενη γενιά γυναικών οδηγών να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. «Τόλμησα να είμαι διαφορετική, θέλω να εμπνεύσω άλλους να κάνουν το ίδιο» έγραψε σε blog στην ιστοσελίδα της «Huffington Post».

Η οδηγός από τη Σκοτία, έλαβε μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά για το βρετανικό και γερμανικό Grand Prix το 2014 και στην Ισπανία το 2015. Καμία γυναίκα δεν έχει λάβει μέρος σε αγώνα της F1 από το 1976 και η τελευταία πριν από τη Susie Wolff που μετείχε σε οποιοδήποτε μέρος ενός αγωνιστικού τριημέρου σε Grand Prix ήταν η Ιταλίδα Johnna Amati το 1992, η οποία προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να «προκριθεί» για λογαριασμό της Brabham στους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς. Η Ιταλίδα Lella Lombardi, στο αυστριακό Grand Prix του 1976, ήταν η τελευταία γυναίκα που πήρε εκκίνηση σε αγώνα F1.

«Έφτασα τόσο κοντά» έγραψε σήμερα η Susie Wolff και συνέχισε: «Ήθελα και πάλεψα πολύ σκληρά για να καταφέρω να βρεθώ στην εκκίνηση, αλλά έτσι όπως είναι το περιβάλλον στη Formula 1, δεν πρόκειται να συμβεί» και πρόσθεσε: «Μπορώ μόνο να σας πω ότι έδωσα τα πάντα. Νομίζω ότι η F1 είναι έτοιμη για μια ανταγωνιστική γυναίκα οδηγό η οποία μπορεί να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο; Ναι. Νομίζω ως γυναίκα ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί; Σίγουρα. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα; Δυστυχώς όχι».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Williams, Claire Williams, δήλωσε: «Ήταν ευχαρίστησή μου να συνεργάζομαι με τη Susie όλα αυτά τα χρόνια και να τη βλέπω να εξελίσσεται ως οδηγός εντός της ομάδας. Η ανατροφοδότησή της και οι γνώσεις της για το μονοθέσιο ήταν ένα σημαντικό μέρος της πρόσφατης εξέλιξής μας και λυπούμαστε που τη βλέπουμε να φεύγει».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved