ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Μεξικό: Ο Rosberg από την pole position (photos)

F1 Grand Prix Μεξικό: Ο Rosberg από την pole position (photos)

O Rosberg κατέκτησε την πρώτη του pole position στο Μεξικό νικώντας τον Hamilton (ξεκινά δεύτερος) για τέταρτη συνεχόμενη φορά (για το 2015) στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της F1. Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Sebastian Vettel.

Το 1-2 για την ομάδα της Mercedes AMG GP πέτυχαν για 13η φορά οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton με τον Sebastian Vettel και την Ferrari μόλις 0,3” πίσω τους. Όλοι τώρα περιμένουν τους δύο της Mercedes να παλέψουν για τη νίκη και να λύσουν τις «διαφορές» τους χωρίς οδηγίες από την ομάδα. Μάλιστα στην συνέντευξη τύπου για το Grand Prix της Formula 1 στο Μεξικό ο Vettel αστειεύτηκε. Διακόπτοντας τον Rosberg που μιλούσε για το τι θα κάνει στην πρώτη στροφή του είπε: « Κάντε τη μάχη σας βγείτε και οι δύο εκτός αγώνα ώστε να περάσω εγώ πρώτος».

Τα highlights

  • Με απουσίες ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές ο Jenson Button δεν πήρε μέρος σε αυτές λόγω προβλημάτων στον κινητήρα της McLaren Honda.
  • Προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων αντιμετώπισε ο Kimi Raikkonen οι μηχανικοί της Ferrari τα κατάφεραν να το αλλάξουν . Ο Φινλανδός δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων για αυτή την αλλαγή.
  • Οι περισσότεροι οδηγοί τα πρώτα λεπτά του Q1 είχαν τη γόμα μεσαίας σκληρότητας με τους δύο οδηγούς της Mercedes να είναι μπροστά.
  • Στη συνέχεια οι περισσότερες ομάδες πέρασαν στην μαλακή γόμα και η κατάταξη άλλαξε. Στο τέλος του Q1 ο Rosberg ήταν πρώτος με τον Vettel δεύτερο. O Hamilton δεν βγήκε να... απαντήσει στους χρόνους κάνοντας οικονομία στα ελαστικά του μένοντας τρίτος.
  • Εκτός Q2 ήταν οι Felipe Nasr (Sauber Ferrari), οι δύο οδηγοί της Manor Ferrari Alexander Rossi και Will Stevens αλλά και οι δύο της McLaren Honda: Fernando Alonso και Jenson Button. Οι δύο McLaren θα εκκινήσουν από το τέλος της σειράς εκκίνησης λόγω ποινών.
  • Στο Q2 οι οδηγοί βγήκαν αμέσως «φορώντας» τη μαλακή γόμα ελαστικών καθώς είχαν 15 λεπτά στη διάθεσή τους για να μπουν στην τελική δεκάδα.
  • Η ομάδα της Mercedes έδειξε από νωρίς τις δυνατότητές της και με έναν χρονομετρημένο γύρο οι Hamilton-Rosberg έκαναν το 1-2.
  • Στη συνέχεια ο Vettel με έναν πολύ καλό γύρο κατάφερε να σπάσει το 1-2 και να περάσει δεύτερος δείχνοντας πως η Ferrari του μπορεί να μπει στην πρώτη σειρά.
  • Στα μέση της διαδικασίας ο Raikkonen αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα της Ferrari του και έκανε ένα εντυπωσιακό τετ-α-κε. Το πρόβλημα ανάγκασε τον Φινλανδό να επιστρέψει στα pits και να ολοκληρώσει πρόωρα τη διαδικασία.
  • Εκτός Q3 έμειναν οι Kimi Raikkonen (Ferrari) οι δύο οδηγοί της Lotus Mercedes Romain Grosjean και Pastor Maldonado αλλά και οι Carlos Sainz (Toro Rosso Renault) και Marcus Ericsson (Sauber Ferrari).
  • Στο Q3 έγινε η μάχη, που όλοι περίμεναν. Οι Hamilton-Rosberg πάλεψαν για την πρώτη pole στο Μεξικό και οι Sebastian Vettel (τρίτος), Daniil Kvyat με την Red Bull Renault (τέταρτος), Daniel Ricciardo (πέμπτος),Valtteri Bottas(έκτος) για τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης που θα τους οδηγήσει πιθανά στο podium.
  • Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις