ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Μεγάλη Πέμπτη στη Μητρόπολη ο Μητσοτάκης

Την Μεγάλη Πέμπτη στη Μητρόπολη ο Μητσοτάκης

Μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Δήλεσι

Την Μεγάλη Πέμπτη θα βρεθεί στην Μητρόπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα παρακολουθήσει την τελετή της Σταύρωσης.

Αυτό αποφασίσθηκε σύμφωνα με το MEGA μετά την σημερινή επαφή Μητσοτάκη - Ιερώνυμου.

Όπως αναφέρθηκε πέραν των επισκέψεων υπήρξε και δεκάλεπτη προσωπική επαφή Κυριάκου Μητσοτάκη- Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Υπενθυμίζεται ότιο τις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προεδρεύων του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και Διευθυντής του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα», ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού κ. Κατερίνα Ράπτη πραγματοποίησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού και ενημέρωσε για τις δράσεις και την λειτουργία του.

«Ζητάμε μία καλή συνεργασία, ώστε Εκκλησία και Πολιτεία να μπορούμε να κάνουμε τέτοια έργα και να τα καμαρώνουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία. «Η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει στενή. Μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια, δίνοντας πάντα περίσσευμα αγαπης και στήριξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον Παιδικό Σταθμό «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο Κέντρο Γεροντολογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και με τους τρόφιμους και ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα. Εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη σε αυτές τις τρεις δομές της Αρχιεπισκοπής, οι οποίες βρίσκονται στο Δήλεσι και εξήρε το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Νωρίτερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις. Και ο αμαρτωλός και αυτός που φταίει και αυτός που αγωνίζεται είναι δικό μου παιδί. Πρέπει, λοιπόν, να το καταλάβουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός, αλλιώς τα βλέπει ο πιστός, αλλιώς τα βλέπει αυτός που δεν πιστεύει τίποτα». Επίσης, προσέθεσε ότι «δεν κάνουμε διακρίσεις. Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας. Το Ευαγγέλιο, τον λόγο του Θεού, τις θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει χριστιανόμετρο, απάντησε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο η αγάπη και η συνεργασία. «Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες, η συνεργασία είναι απαραίτητη. Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν, αλλά κοιτάμε πώς μπορούμε από αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά».

Σε ερώτηση για τις θέσεις του Πρωθυπουργού επεσήμανε: «Δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω σε πράγματα που δεν λέει το Ευαγγέλιο, κι ας τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, εγώ κοιτάω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο. Κι εκείνος μπορεί να έχει τις αρχές του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ εγώ, ούτε εσύ να ταυτιστείς με συμφέροντα προσωπικά ή θέσεις που αύριο δεν θα έχουν καμία αξία. Είναι ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Καθένας έχει τις απόψεις του, μένει στις απόψεις του, παλεύει γι' αυτές, ο χρόνος θα δείξει».

Σχετικές ειδήσεις