ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Σαμαρά για την αγροτική πολιτική: «Κάναμε συμμέτοχο στο πιάτο μας την Τουρκία»

«Καρφιά» Σαμαρά για την αγροτική πολιτική: «Κάναμε συμμέτοχο στο πιάτο μας την Τουρκία»
Φωτ.: Eurokinissi

Όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς συμμετέχοντας στις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Πληθώρα πολιτικο-οικονομικών μηνυμάτων περιελάμβανε ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για την αγροτική πολιτική στο περιθώριο συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Συμμετέχοντας στις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που ασκείται η αγροτική πολιτική.

Σύμφωνα με το best-tv.gr ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου μίλησε για τους κινδύνους και τα όσα διαμορφώνονται από την πολιτική ακολουθία στην Ευρώπη και εξέφρασε το πλαίσιο της στρατηγικής που επιβάλλεται να χαραχθεί και σε εθνικό επίπεδο. Χαρακτηριστική η αναφορά του πως «Η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ξανά το καθήκον της ρόλο και το ρόλο της καθήκον»

Έθεσε όλα επί τάπητος όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα. Πολύ δε περισσότερο τις προκλήσεις και τα ανοικτά θέματα που αυτή τη στιγμή προβληματίζουν και απασχολούν έντονα την Ευρώπη.

Οι τρείς στόχοι

Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής Γεωργίας με στοιχεία και αριθμούς και χτύπησε «καμπανάκι» για τους τρεις στόχους που η Ευρώπη πρέπει να στραφεί άμεσα. Σήμερα, όπως είπε «Το θέμα της αγροτικής πολιτικής είναι κομβικό για τον άνθρωπο, για την επιβίωσή του, θα έλεγα και για τον πολιτισμό του…» και καθώς οι προκλήσεις ολοένα και μεγαλώνουν «Απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις και αλλαγές πολιτικών.»

Ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, ανέτρεξε σε γεγονότα του παρελθόντος μιλώντας για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την δεκαετία του ΄70. «Άκουγα τον κ. Αυγουλά και αναπόδραστα θυμήθηκα ότι το 1977 με είχε τιμήσει τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αρχηγός του κόμματος και Πρωθυπουργός, να μετάσχω στην Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελλάδας – ΕΟΚ, πριν μπούμε στην Ε.Ε. Πρόεδρός της ήταν ο τότε υπουργός οικονομικός Γιάγκος Πεσμαζόγλου. Δίπλα του και δίπλα μας ήταν πάντα ο καθηγητής. Από τότε ήταν εκείνος που ακτινοβολούσε την αναγκαία ενέργεια και τις γνώσεις προκειμένου να είμαστε πάντοτε πρώτοι στις επιδιώξεις για τα θέματα που ζητούσε η χώρα μας.

Ο Πεσμαζόγλου, τότε, ο συγχωρεμένος, μας είπε πριν πάμε στις Βρυξέλες για την πρώτη μεγάλη σύσκεψη, για τα αγροτικά, «να θυμάστε δυο πράγματα, στον καθένα από εσάς έχω δώσει να εκπροσωπεί ένα προϊόν – ένας συνάδελφος από την Ημαθία για παράδειγμα είχε τα ροδάκινα, εγώ το λάδι – και θα κάνετε καλή ομιλία για το προϊόν σας, θα δείξετε τη δυναμική που έχει και μη ξεχάσετε ποτέ θα μιλάτε Ελληνικά.

Γιατί τότε υπήρχε θέμα στην ΕΕ για το κατά πόσον θα “δεχόντουσαν την Ελληνική ως μια από τις επίσημες γλώσσες…»

Σε άλλο σημείο είπε χαρακτηριστικά ότι «κάναμε συμμέτοχο στο πιάτο μας την Τουρκία» , ενώ κλείνοντας την ομιλία τόνισε πως δεν χρειαζόμαστε απλά σχέδιο αλλά πυξίδα!

Σχετικές ειδήσεις