ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το υβριδικό Peugeot HX1

Έρχεται το υβριδικό Peugeot HX1
Η Peugeot σχεδιάζει να στρέψει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών στο...

Η Peugeot σχεδιάζει να στρέψει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πάνω στο 6θέσιο πειραματικό MPV , με υβριδική τεχνολογία.

Το νέο δημιούργημα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα φέρει την κωδική ονομασία ΗΧ1.

Δύο μοναδικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το concept της Peugeot είναι οι επτά ακτίνων ζάντες αλουμινίου,ενώ όταν βρίσκεστε εν κινήσει, θα ανοίξουν για να σχηματίσουν μια επίπεδη επιφάνεια για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Για τον ίδιο σκοπό, έχει τοποθετηθεί μια αεροτομή και δύο πλαϊνές ποδιές στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας που ανοίγουν όταν η ταχύτητα του οχήματος ξεπερνά τα 100 χλμ./ ωρα.

Το concept φέρει την ονομασία “Metamorphosis”, ελληνική λέξη με την οποία οι Γάλλοι θέλουν να δείξουν την ικανότητα του αυτοκινήτου να προσαρμοστεί στις διαφορετικές συνθήκες οδήγησης και τις διαφορετικές απαιτήσεις των επιβατών.

Το HX1 διαθέτει τέσσερις πόρτες «μισό ψαλίδι» που συναντάμε σε σπορ μοντέλα και υπόσχονται να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων.

Στο πειραματικό μοντέλο , ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ένα μοτέρ 204 ίππων 2.2-λίτρων diesel συνδεδεμένο με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Στο πίσω άξονα έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 95 ίππων.