ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Crash test: Σε τι διαφέρουν οι λιμουζίνες του Τραμπ και του Πούτιν; (vids+pics)

Crash test: Σε τι διαφέρουν οι λιμουζίνες του Τραμπ και του Πούτιν; (vids+pics)

Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, σε άρθρο στο τελευταίο τεύχος του, συγκρίνει τη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τη λιμουζίνα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που είναι γνωστή ως «το Θηρίο» (Beast).

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, το κοινό σημείο που έχουν οι δύο ηγέτες είναι «η αγάπη τους για τα υψηλής κλάσεως αυτοκίνητα».

Ωστόσο, παρότι το αμερικανικό περιοδικό επισημαίνει την αγάπη τους για τα πολυτελή αυτοκίνητα, διαπιστώνει και τις διαφορές που έχουν οι λιμουζίνες τους.

Η λιμουζίνα του προέδρου Πούτιν, που είναι το μοντέλο Aurus της μάρκας «Κορτέζ» και με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος μετέβη στην τελετή ορκωμοσίας του, διαθέτει έναν δωδεκακύλινδρο κινητήρα V12, είναι 6.600 ccm και έχει υποδύναμη 860 ίππων, ενώ η λιμουζίνα του προέδρου Τραμπ είναι μάρκας Cadillac και διαθέτει έναν λιγότερο ισχυρό οκτακύλινδρο κινητήρα V8. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη διαφορά , καθώς η λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου είναι κατά 1,5 τόνο πιο ελαφριά από «το Θηρίο» του Τραμπ.

Ο αρθρογράφος του περιοδικού Newsweek επισημαίνει επίσης ότι η λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου «θυμίζει τις βρετανικές πολυτελείς λιμουζίνες Rolls-Royce Phantom και Rolls-Royce Ghost».

Γράφει ακόμα ότι το αυτοκίνητο του Πούτιν «διαθέτει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες προστασίας και τηλεπικοινωνιών, ωστόσο οι συσκευές αυτές ενδεχομένως να μην υπερτερούν εκείνων που έχουν τοποθετηθεί στο πιο παλιό, αλλά πιο εξοπλισμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Αμερικανός ομόλογός του», το οποίο κληρονόμησε από τον προκάτοχο του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το είχε αποκτήσει το 2009.

Ωστόσο, παρότι το αυτοκίνητο του Ρώσου προέδρου φαίνεται να υπερτερεί αυτή τη στιγμή ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του Αμερικανού προέδρου, η Ρωσία, όπως εκτιμά το Newsweek, δεν θα διατηρήσει την υπεροχή της αυτή στο τομέα της προεδρικής λιμουζίνας για καιρό, καθώς το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του το αναβαθμισμένο «Θηρίο» της Cadillac, για την κατασκευή του οποίου έχουν διατεθεί 15,8 εκατομμύρια δολάρια…