ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda θα προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό των ευρωπαϊκών της μοντέλων μέχρι το 2025

Η Honda θα προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό των ευρωπαϊκών της μοντέλων μέχρι το 2025

Η Honda ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της έκθεσης της Γενεύης την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων μέχρι το 2025 να αποτελείται από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ανακοίνωση της Honda στην ουσία επιβεβαιώνει την επιτάχυνση του στόχου που είχε θέσει το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, ενώ γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, ο Tom Gardner, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, δήλωσε, «…από το Μάρτιο του 2017 που δώσαμε την πρώτη μας δεσμευτική υπόσχεση, η τάση προς τον εξηλεκτρισμό έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις εξακολουθούν να απαιτούν πιο καθαρή μετακίνηση. Η τεχνολογία εξελίσσεται με εντατικό ρυθμό και ο κόσμος αρχίζει να βλέπει με άλλη ματιά το αυτοκίνητο.»

Μία ακόμα απόδειξη των φιλοδοξιών της Honda στον τομέα του εξηλεκτρισμού είναι το Honda e Prototype. Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη, το αυτοκίνητο προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής (με μπαταρία) της Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά. Μοντέλο πόλης για καθημερινές μετακινήσεις, το αυτοκίνητο προσφέρει ανταγωνιστική αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα και δυνατότητα «ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Επίσης προσφέρει τη δυναμική οδική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η Honda με σπορ πίσω κίνηση. Η έκδοση παραγωγής του Honda e Prototype θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν στη λίστα για ενημερώσεις, στο διαδικτυακό τόπο της Honda τώρα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία κράτηση για το αυτοκίνητο σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές, στις αρχές του καλοκαιριού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μέχρι σήμερα, η Honda έχει λάβει 15.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e Prototype, ενώ στις αρχές του 2019, η Honda παρουσίασε το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

Σχετικές ειδήσεις