ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τίτλοι τέλους για το Pajero της Mitsubishi: Σταματάει η παραγωγή του διάσημου τζιπ

Τίτλοι τέλους για το Pajero της Mitsubishi: Σταματάει η παραγωγή του διάσημου τζιπ

Τίτλοι τέλους μετά από 37 χρόνια παρουσίας στα πιο δύσβατα μέρη του κόσμου και σε πολυάριθμους αγώνες

Του Γιάννη Σκουφή

Το Pajero είναι από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα κλασικά τζιπ και βρίσκεται στη γκάμα της Mitsubishi εδώ και 37 ολόκληρα χρόνια. Πολύ πριν εφευρεθεί δηλαδή ο όρος SUV και όταν τα τετρακίνητα ήταν κατά κύριο λόγο για την πυροσβεστική, το δασαρχείο, τα εργοτάξια και μερικούς «τρελούς».

Οι καιροί όμως αλλάζουν και έτσι το Pajero, στην τρέχουσα μορφή του τουλάχιστον, δείχνει να ολοκληρώνει τον κύκλο του τον Αύγουστο. Χωρίς μάλιστα να υπάρχει προοπτική για κάποιο μοντέλο που θα το αντικαταστήσει έστω και μερικώς.

Η αυλαία για το κλασικό αυτό τετρακίνητο θα πέσει με την ειδική έκδοσή του Final Edition η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 700 μονάδες, βασίζεται στην Exceed και έχει πλούσιο έξτρα εξοπλισμό καθώς και ένα επιπλέον πακέτο. Το Final Edition Accessory Package με έξτρα πίσω σπόιλερ, ένα διαφορετικό κάλυμμα για την ρεζέρβα και λασπωτήρες με τα σήματα του Pajero. Ιδιαίτερα πλούσιους θα είναι και ο εξοπλισμός στο εσωτερικό.

Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος 3.200 κυβικών με 190 ίππους και 441 Nm, με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων και εξελιγμένη τετρακίνηση με δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από διάφορες εκδόσεις του διάσημου τζιπ της Mitsubishi:

Σχετικές ειδήσεις