ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο γρήγορο μπορεί να είναι έναν τετράτροχο;

Πόσο γρήγορο μπορεί να είναι έναν τετράτροχο;

Το πυραυλοκίνητο Bloodhound LSR θα αποπειραθεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά και να αναδειχθεί το πρώτο υπερηχητικό όχημα με τροχούς!

Του Γιάννη Σκουφή

Τον Οκτώβριο του 1997 το Thrust SSC έφτασε την ασύλληπτη τελική ταχύτητα των 1.228 χλμ./ ώρα στο έδαφος και έκτοτε, εδώ και σχεδόν 22 χρόνια, είναι ο κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά.

Αυτό το ρεκόρ λοιπόν θα προσπαθήσει να σπάσει η βρετανική ομάδα της Bloodhound, που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για αυτό το σκοπό. Στην πορεία κάποια οικονομικά προβήματα καθυστέρησαν σημαντικά την ομάδα, τα οποία πλέον αν δεν έχουν λυθεί ολοκληρωτικά έχουν αμβλυνθεί. Έτσι τον Οκτώβριο θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές στο Hakskeen Pan της Νοτίου Αφρικής.

Στα πρώτα τεστ θα γίνουν δοκιμές με τελική ταχύτητα περίπου 800 χλμ./ ώρα, προκειμένου να εξακριβωθεί η λειτουργία κυρίως της αεροδυναμικής και του τζετ συστήματος πρόωσης. Το οποίο είναι της Rolls-Royce και είναι ίδιο με αυτό του μαχητικού Eurofighter.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στόχος πάντως δεν είναι απλά η κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ, αλλά και το είναι το Bloodhound LSR το πρώτο αυτοκίνητο που θα σπάσει το φράγμα του ήχου -που είναι στα 1.235 χλμ./ ώρα ή 342 μέτρα/ δευτερόλεπτο). Και όχι μάλιστα οριακά αλλά εμφατικά, προσεγγίζοντας τα 1.600 χλμ./ώρα!