Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πρεμιέρα της Pagani Huayra Roadster BC ήταν εξαιρετικά πρωτότυπη

Newsbomb

Για πρώτη φορά η πρεμιέρα ενός hypercar έγινε μέσω ενός παιχνιδιού για smartphone!

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για το παιχνίδι CSR Racing 2 και την ημέρα που κυκλοφόρησε περιείχε ήδη στις επιλογές των αυτοκινήτων και την σπέσιαλ Pagani. Έτσι, αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες της Roadster BC, τότε μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο smartphone σας το συγκεκριμένο παιχνίδι από τα App Store ή Google Play.

Αφότου το ιταλικό hypercar εμφανίσθηκε στο παιχνίδι η Pagani έδωσε τις σχετικές πληροφορίες και επισήμως. Ουσιαστικά πρόκειται για την hardcore εκδοχή της κανονικής ανοιχτής Huayra Roadster που θα παραχθεί σε μόλις 40 αυτοκίνητα. Όλα έχουν πωληθεί και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το καθένα κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η παρουσία του V12 στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι δεδομένη και με την ανάλογη περιποίηση των ειδικών της Pagani και φυσικά της προμηθεύτριας Mercedes-AMG. Τα έξι λίτρα χωρητικότητας υπερπληρώνονται από διπλά turbo με την ισχύ να φτάνει τα 802 άλογα και την ροπή τα 1.050 Nm. Στους πίσω τροχούς μέσω «ρομποτικού» αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού.

Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν πολλές αεροδυναμικές διαφορές, σε σχέση με την απλή Roadster, όπως η μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα, οι νέες εισαγωγές, τα πίσω flaps κ.α. Όλα αυτά μαζί και πολλά άλλα παράγουν 500 κιλά κάθετου αεροδυναμικού φορτίου στα 280 χλμ./ώρα. Το απόβαρο φτάνει τα 1.230 κιλά και είναι ελαφρύτερο κατά 30. Την διαφορά κάνει και η αφαιρούμενη οροφή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στο πίσω μέρος αποτελούν οι τέσσερις απολήξεις στο κέντρο συν δύο χαμηλότερα στο διαχύτη!