Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Nissan Leaf τους έχει 309!

Newsbomb

Τους ίππους φυσικά, ενώ επιπλέον έχει καταπληκτικές επιδόσεις και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Του Γιάννη Σκουφή

Κάποτε θα λέμε πως μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν τα hot hatches, όπως το Ford Focus RS, το VW Golf R, το Renault Megane RS, το Audi RS3 ή τα εξίσου γρήγορα της μικρότερης κατηγορίας. Και αυτό επειδή ακόμη και αθώα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε πραγματικές βολίδες με ακαριαίες επιταχύνσεις.

Πάρτε για παράδειγμα το Nissan Leaf e+ που απέκτησε και έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, έφτασε τους 309 ίππους και λόγω της άμεσης απόδοσης της ισχύος θα κολλάει σίγουρα τον οδηγό στο κάθισμά του. Βέβαια όλα αυτά στην θεωρία καθώς είναι ένα και μοναδικό και έχει εξελιχθεί προκειμένου οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας να μελετήσουν νέα συστήματα και λειτουργίες για την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους.

Μία από αυτές τις λειτουργίες θα είναι η βελτίωση της ανάκτησης ενέργειας ώστε να γίνει πιο ομαλή. Από την άλλη η τετρακίνηση θα επιφέρει πλεονεκτήματα όπως το αποτελεσματικότερο πέρασμα της ισχύος στην άσφαλτο και την ανεξάρτητη κατανομή της για ακόμα καλύτερο κράτημα, καθώς και άλλες εκπλήξεις για τις οποίες οι Ιάπωνες δεν ανοίγουν ακόμα τα χαρτιά τους.